POSEBNO RAZVAJANJE, ČUDEŽNI ROLLS-ROYCE

Rolls-Royce služi kot platno, na katerem lahko kupci odražajo svoj osebni okus, izražajo ambicije in pogosto opredeljujejo zapuščino. Modeli Bespoke Rolls-Royce po naročilu tako elegantno odražajo znamkin status »najboljšega avtomobila na svetu«, hkrati pa elegantno izražajo osebnost naročnika.

Kupci pri tem vedno bolj cenijo in uživajo v možnostih, ki jih znamka ponuja, hkrati pa ustvarjalce Rolls-Royca pozivajo, naj vozila postopoma smiselno vključujejo v njihovo življenje. Znamka in njeni lastniki so se tako postopoma zbliževali, oblikovalci, inženirji in rokodelci pa so razvili edinstveno interpretacijo življenjskega sloga teh izjemnih žensk in moških. Razvoj medsebojnega zaupanja je privedel do vedno bolj ambicioznih izdelkov izdelanih po meri, ki so presegli obseg kompetenc in zmogljivosti divizije Bespoke in Rolls-Royce podali na dokaj neraziskano področje vozil izdelanih popolnoma po meri. Za izpolnitev teh naročil strank so se pri znamki Rolls-Royce odločili, da se vrnejo k eni od zgodovinskih korenin znamke in ustanovijo ločen oddelek znotraj podjetja imenovan Rolls-Royce Coachbuild.

Prvi Rolls-Royce Boat Tail, ki je bil predstavljen danes, je zbirka izjemnih misli, konceptov in vrhunskih elementov, ki dosežejo vrhunec ob popolnem navdušenju stranke. Naročnika, svetovno uspešen par, ki obožuje britanska vozila, resnično poosebljata vozilo, njuna luksuzna kuracija pa je sama po sebi umetniška oblika. Njune želje so bile namensko ohlapne, saj sta želela ustvariti odziv na garaško življenje, dosežen uspeh in veselje ob tem.

Njun Rolls-Royce Boat Tail je tako vesel avtomobil, v katerem lahko uživata s svojo družino. Skupaj z oblikovalci znamke sta se podala na intelektualno pot, temelječi na dolgoletnem in ustvarjalnem odnosu z blagovno znamko. Navdušenje kupcev nad konceptom Boat Tail je dejansko še okrepil avtomobil v njuni zasebni zbirki; Rolls-Royce Boat Tail iz leta 1932, ki sta ga z ljubeznijo obnovila, ravno preden sta prejela novi model.

Nekatere posebnosti zajemajo dvojni hladilnik, ki je bil razvit za najboljše letnike šampanjca Armand de Brignac, ter sodelovanje z znamko BOVET 1882, ki je poskrbela za dva časomera, ki se lahko obrneta, eden za damo in eden za gospoda. Oba sta zasnovana za nošenje na zapestju, uporabnika pa ju lahko umestita tudi v armaturno ploščo vozila. Časomera sta zahtevala kar triletno sodelovanje, v katerem sta znamki želeli doseči temeljito predelavo gibanja Amadeo, najbolj zapletenega doslej. Rezultat je resničen odraz mojstrstva znamke BOVET, ki omogoča prej omenjeno vključitev tourbillona v vozilo samo.