PORSCHE 911 GT3 JE UŠEL Z VERIGE!

Sedma izdaja visokozmogljivega športnega avtomobila Porsche 911 GT3 je bila razvita v tesnem sodelovanju s Porsche Motorsport, znanje obeh divizij pa čisto dirkalno tehnologijo še bolj dosledno kot kadarkoli prej prenaša na proizvodni model.

Posebne aerodinamične lastnosti novega modela, podkrepljene s posebno konstrukcijo prednje osi in udarnim difuzorjem izvirajo iz uspešnega dirkalnika GT 911 RSR, medtem ko 510 KM štirilitrski šestvaljni bokserski motor temelji na pogonskem sklopu 911 GT3 R, preizkušenem na vzdržljivostnih dirkah – visokovrtljajni motor z odličnim zvokom se na pokalu 911 GT3 Cup uporablja praktično nespremenjen. Rezultat je briljanten dirkaški stroj, ki je hkrati učinkovit in čustven, natančen in visokozmogljiv ter kot celota popoln za dirkaške proge in odličen za vsakodnevno uporabo.

Posebnost 911 GT3 pa se skriva v dejanski količini njegovih vrhunskih lastnosti, saj je z največjo hitrostjo 911 GT3 z MT 320 km/h in 911 GT3 s PDK 318 km/h celo hitrejši od prejšnjega 911 GT3 RS. Od 0 do 100 km/h pospeši v 3,4 sekunde, Porsche pa poleg vsega naštetega ponuja tudi nov model s šeststopenjskim ročnim menjalnikom za posebej puristično vozno izkušnjo.

Prej omenjena prefinjena aerodinamika vozila največ koristi sicer prevzema iz izkušenj, pridobljenih z avtomobilskimi dirkami, s čimer so lahko strokovnjaki poskrbeli, da vozilo ustvarja bistveno več potisne sile, ne da bi to vplivalo na koeficient upora. Na področju zmogljivosti je treba izpostaviti še ročno nastavljene elemente krilc in difuzorja, ki znatno povečajo aerodinamični pritisk pri visokih hitrostih v ovinkih.

Že na prvi pogled pa lahko opazimo tudi to, da so dirkaški geni znamke izraženi v praktično vseh podrobnostih novega 911 GT3. Notranjost vozila je tako v skladu s trenutno generacijo modelov vrhunsko športna, velika novost pa je dirkaški zaslon, ki omogoča, da se s pritiskom na gumb digitalni zaslon levo in desno od osrednjega števca vrtljajev, ki doseže do 10.000 vrtljajev, minimizira na podatke, kot so indikator tlaka v pnevmatikah, tlak olja, temperatura olja, nivo rezervoarja za gorivo in temperatura vode, ki so bistveni pri vožnji po dirkališču. Vključuje tudi vizualnega asistenta za prestavljanje z barvnimi črtami na levi in desni strani števca vrtljajev in lučko za prestavljanje, ki izvira iz divizije Motorsport.