POPOLNA INDIVIDUALNOST

Rolls-Royce je na Concorso D’Eleganza na jezeru Como razkril svoj najnovejši model Boat Tail, izdelan popolnoma po meri. Rolls-Royce služi kot platno, na katerem lahko kupci odražajo svoj osebni okus, izražajo ambicije in pogosto opredeljujejo zapuščino. Modeli Bespoke Rolls-Royce po naročilu tako elegantno odražajo znamkin status “najboljšega avtomobila na svetu”, hkrati pa elegantno izražajo osebnost naročnika.

Kupci pri tem vedno bolj cenijo in uživajo v možnostih, ki jih znamka ponuja, hkrati pa ustvarjalce Rolls-Roycea pozivajo, naj vozila postopoma smiselno vključujejo v njihovo življenje. Znamka in njeni lastniki so se tako postopoma zbliževali, oblikovalci, inženirji in rokodelci pa so razvili edinstveno interpretacijo življenjskega sloga teh izjemnih žensk in moških. Ta razvoj medsebojnega zaupanja je privedel do vedno bolj ambicioznih izdelkov po meri, ki so presegli obseg kompetenc in zmogljivosti divizije Bespoke in Rolls-Royce podali na dokaj neraziskano področje vozil popolnoma izdelanih po meri. Za izpolnitev teh naročil strank so se pri znamkki Rolls-Royce odločili, da se vrnejo k eni od zgodovinskih korenin znamke in ustanovijo ločen oddelek znotraj podjetja imenovan Rolls-Royce Coachbuild.

Ta najnovejši avto je bil naročen kot poklon očetu kupca, ki je svojo poslovno pot začel v biserih. Pri britanskem velikanu so, zanimivo, ob naročilu pohvalili naročnikovo “obširno znanje o luksuzu”, kar je bilo verjetno olajšanje v primerjavi z nekaterimi bolj “zanimivimi” stvarmi, ki jih običajno želijo stranke. No, kljub temu bodo vrhunski strokovnjaki ustregli skora vsem željam, tudi tistim najtežje ustrežljivim.

Zunanja barva je bila navdihnjena z izborom kupčevih najljubših bisernih školjk, instrumentna plošča pa je prevlečena z biserno matico za še posebej eleganten videz. Še en lep pridih je “ura” na sredini armaturne plošče, ki je iz lastne zbirke kupca, med tem ko se zadnji del avtomobila odpira z dvema sredinsko nameščenima loputama, ki razkrivata prostor za piknik komplet, okrašen z orehovimi obrobami.

Resnična privlačnost teh avtomobilov je tehnična izdelava. Detajli, kot je prednja maska, so izrezljani iz enega samega velikanskega bloka aluminija. Vodja projekta Torsten Müller-Ötvös je opisal prizadevanja podjetja pri izdelavi karoserij kot “visoka moda naše industrije”, kar, če sledite najnovejšim modnim trendom, pomeni zelo zahtevna in težko izvedljiva prizadevanja, ki jih nihče »pri zdravi pameti« in brez strokovnega znanja Rolls-Royce ne bi mogel izvesti v resničnem življenju. A priznajmo si, ta oseba se ne bo peljala do trgovine v svojem novem Rolls-Roycu, kajne?