POPOLN ZAMAH JE LE KORAK STRAN

Golf se v zadnjih desetletjih vse bolj približuje trendu digitalizacije, sprva na profesionalni ravni, dan danes pa vse bolj pogosto tudi v svetu rekreativnih igralcev. Merjenje razdalje, beleženje rezultata, krivulja leta… Vse to lahko s pomočjo tehnologije danes pomerite tudi vi sami. A pogosto je težava v tem, da je lahko uporaba tovrstne tehnologije za nevešče precej zahtevna… Le predstavljajte si, da na svoji pametni uri začnete beležiti rezultate svoje napete golfske partije. Ja, nič kaj posebnega, to že poznate. A kako bi bilo, če se časomera do konca tekme nebi sploh več dotaknili a bi ta kljub vsemu natančno zabeležil vse rezultate? Z TAG Heuer Connected Calibre E4 Golf Edition je to zdaj mogoče.

Najnovejša izvedba pametne golfske ure znamke TAG Heuer namreč omogoča samodejno spremljanje vseh udarccev od udarjališča do zelenice in kasneje bližanja. Najboljše od vsega pri tem je, da so vsi sledeni udarci povezani s specifično uporabljeno palico. To s časom in treningom pripelje do tega, da se uporabnikova statistika postopoma razvija in zagotavlja možnost učenja iz zbranih informacij, kot pika na i pa se ura osebno prilagaja vsakemu igralcu glede na njegovo uspešnost in rezultate. Vse kar morate pred udarcem storiti vi, je da enostavno pogledate na uro, razberete razdaljo naslednjega udarca in glede na priporočilo programske opreme izberete palico, ki vam glede na zbrana dejstva prinaša najboljše rezultate. No, tu na vrsto pride to, o čemer smo govorili že na začetku – na koncu posamezne jamice so vsi udarci že zabeleženi, kar pomeni, da se mora igralec preprosto sprehoditi do svojega naslednjega izziva. Preprosto, brez stresa in z nasmehom na obrazu.

Novi slogan TAG Heuer Connected Caliber E4 Golf Edition celoten sistem odlično povzema – “Brez motenj, samo golf.”

A golfski časomeri TAG Heuer niso prav nobena novost, saj najnovejši dodatek družini imenovan Connected Caliber E4 Golf Edition sledi poti svojega predhodnika iz aprila 2022. Ta je bil znan po svoji versatilnosti tako na igrišču kot v prostem času, česar temelji slonijo na izkušnjah, ki jih je znamka od leta 2015 nabrala kot pionir na področju luksuznih povezanih ur. A tudi lanska izvedba ni bila prva – TAG Heuerjev Connected Caliber E4 Golf Edition je bil namreč prvič predstavljen leta 2018, ko je s svojo inovativnostjo prinesel izjemen uspeh za švicarskega izdelovalca ur, ki svojo sedanjost in prihodnost gradi na dolgoletni dediščini TAG Heuerja v športnem svetu.

No, sedaj ko smo nekaj povedali o teoriji, se lahko dotaknemo še dejstev. Že tako fantastična zasnova TAG Heuer Connected Caliber E4 Golf Edition za letošnje leto ponuja preoblikovan vmesnik za lažji nadzor funkcij ure, povezanih z golfom, vključno z 2D zemljevidi visoke ločljivosti, ki prikazujejo nevarnosti in razdalje na več kot 40.000 igriščih za golf po vsem svetu. Novi TAG Heuer Connected Caliber E4 Golf Edition pa poleg izboljšane programske opreme ponuja tudi 42-milimetrsko številčnico – številko, napolnjeno s simboliko, saj premer žogice za golf znaša ravno toliko. Golf Edition je sicer najbolj priljubljen model TAG Heuer Connected v zbirki, zdaj pa bo v 42-mm različici dostopen še širšemu občinstvu.

Od funkcionalnosti še k videzu. Z nekoliko manjšim ohišjem je novi TAG Heuer Connected Caliber E4 Golf Edition namenjen tako moškim kot ženskam, med tem ko velikost ohišja in uporabljeni material (črni titan) dajeta tej povezani uri nesporno prednost: je najlažja pametna ura TAG Heuer Connected, ki je bila kdaj izdelana. Dvojna prednost zmanjšane velikosti in teže bo igralcem omogočila enostavno doseganje tako želenega cilja vsakega golfista: popoln zamah. Na podlagi svoje močne prisotnosti v svetu golfa je TAG Heuer razvil kode TAG Heuer Connected Caliber E4 Golf Edition do popolnosti z modelom 42 mm. Bel gumijast pašček od zdaj ponuja prostor za reliefni logotip TAG Heuer na sami zapestnici, medtem ko je na okvirju prikazano oštevilčenje jamic od 1 do 18.

Še ena zanimovost je to, da je uspela švicarska znamka s svojo ponudbo povezanih ur doseči popolno ravnovesje med tehnologijo, eleganco in športom – kupci luksuznih časomerov ravno po zaslugi teh modelov počasi sprejemajo tudi pametne ure, ki so bile še nekaj let nazaj v svetu luksuza v obrobni vlogi.

2023 TAG Heuer Connected Calibre E4 Golf Edition se bo prodajal z dodatnim, enostavno zamenljivim črnim usnjenim paščkom z zelenimi šivi, ki odlično dopolnjuje originalen bel gumijast pašček in bo igralcem golfa prinesel športno eleganco ob vseh priložnostih. V škatli za uro boste lahko našli tudi tri žogice za golf. TAG Heuer Connected Caliber E4 42 mm Golf Edition bo na voljo letos, točen datum pa še ni znan.