POPOLN DOLGI DRIVE

Ustvarite večjo hitrost glave za prehod palice skozi žogico in dolgi drive vključno s tremi pomembnimi dejavniki: maksimalni obrat telesa, mehki sklepi rok in obrašanje bokov v izmahu.

Pomembno za dolgi drive:

Palica: driver

Položaj telesa: širše

Položaj žogice: proti peti leve noge

Zamah: v zamahu obrnite višjo ramo

Občutek: mehkoba sklepov rok

1. popolni obrat telesa v zamahu

NAPAČNO

Omejen obrat ramen zaradi zategnjenih rok in sklepov.

PRAVILNO

Ključ je za dolgi drive in če boste bolj obrnili ramena v zamah, boste imeli več časa na vrhu zamaha, da prenesete težišče telesa nazaj. Na vrhu zamaha je brada nad ramo leve roke s sprščenimi sklepi na roki, teža telesa pa je približno 70 % na desni nogi. V tem času ste ustvarili širok vzvod palice in zamaha, tako da ste pripravljeni za izmah in pričakujte krasen drive.

2. mehki sklepi rok v izmahu

NAPAČNO

Otrdeli sklepi, napete roke ali tesno stiskanje vodijo do tega, da se hitrost glave palice in telesno ravnovesje popolnoma izgubita.

PRAVILNO

Dvignite pesti rok, z mehkobo sklepov, spustite palico ob telo proti žogici. Leva roka je ravna in usmerja palico navzdol.

3. Obrat bokov v levo s kombinacijo sproščenih sklepov roke povzroča nastajanje maksimalne hitrosti glave palice, ki v nadaljevanju na idealni vzpenjajoči poti udari žogico in usmeri proti cilju.

NASVET

Nastavite tee malo višje in premaknite žogico bolj proti peti leve noge za daljše udarce.

In ne pozabite, da so največji “morilec” dolgega drivea pretirana želja, agresivnost in moč, ki jo uporabljate, da bi udarili čim dlje.

Na izvedbo odličnega drivea vplivajo številni dejavniki, vendar so ti trije zelo pomembni. Poskusite. Za začetek zadenite faieway, bodite realni in ovrednotite svoje možnosti, nato pa obrnite telo v zamah, zmehčajte sklepe in prenesite težišče telesa od desne proti levi z obratom bokov.