POP! VSI IMAMO RADI POP!

Že ko smo v zgodnji jeseni preteklega leta sedeli v moderni galeriji v Muenchnu in poslušali okroglo mizo pogovorov generalnega direktorja znamke BMW Oliverja Zipseja, njihovega glavnega direktorja oblikovanja Adriana van Hooydonka ter ameriškega sodobnega umetnika, je bilo povsem jasno, da nastaja vozilo, ki ga bodo imeli zbiratelji še kako na končičih svojih očes in komaj čakali na trenutek, ko bodo lahko vstopili v vrsto za naročilo tega edinstvenega vozila. V ekskluzivni izdaji samo 99 oštevilčenih vozil sta Jeff Koons in BMW po večletnem tesnem sodelovanju ustvarila model M850i xDrive Gran Coupé, najbolj dovršeno oblikovano vozilo v vsej zgodovini BMW-ja. Ob še bolj podrobni predstavitvi vozil smo imeli posebno priložnost pogovoriti se z Jeffom Koonsom. Ekspresivna in vpadljiva zasnova teh vozil združuje enajst različnih barv zunanjosti, od modre do srebrne ter od rumene do črne. Zaradi izredne zapletenosti ustvarjanja zunanje barve bodo vsak teden barvani le štirje avtomobili, večbarvna notranjost pa je sestavljena iz vrhunskih materialov, finega usnja in pokrova držala za skodelico z oznako izdaje in umetnikovim podpisom. Več kot 200 ur ročnega dela so visoko specializirani strokovnjaki v tovarnah BMW Group v Dingolfingu in Landshutu namreč porabili zgolj za razvoj zunanje barve vozila, saj so barvne vzorce pogosto nanašali s povečevalnimi stekli. Vsakemu vozilu sicer pripada certifikat velikega formata, ki ga je podpisal Jeff Koons, in poleg podpisa Oliverja Zipseja vsebuje tudi posamezno identifikacijsko številko vozila, umetnik pa je oblikoval tudi plašč vozniškega priročnika. Jeff Koons sicer pravi, da je ta izvedba serije 8 njegov sanjski avtomobil, na katerem je želel svoj podpis pustiti že dlje časa, najbolj pa se je veselil trenutka, ko se je lahko prvič usedel v vozilo in se z njim tudi zapeljal. Zaupamo vam še, kaj je bil glavni fokus, več pa lahko izveste v pogovoru. Fokus? Porazdelitev moči med voznikom in sovoznikom. In ustvarjanje POP-A! POP! POP! POP!

GOLF KLUB PREMIUM: Hvala, ker ste nam omogočili, da se pridružimo temu pogovoru in vas poslušamo v živo. Jeff Koons, eno vprašanje. To je sodelovanje med vami in vašim zelo ljubljenim podjetjem, ki se zdi že kot pravo družinsko sodelovanje. Ali vam predstavitev novega avtomobila prinese enako vznemirjenje kot takrat, ko odprete veliko razstavo v pomembnem muzeju?

Jeff Koons: Da, sedem let je minilo od začetka pogovorov do danes. Seveda je bilo veliko skrbi, pogovorov, potovanj, nadzorovanja, delanja z različnimi ljudmi pri BMW … Predstavitev je zelo pomembna, tako sem navdušen. Vem, da so moji otroci navdušeni, da lahko vidijo, da je avto končno pripravljen, med štirimi stenami so bili res radovedni. Ne bi smel, ampak sem jim ponudil nekaj hitrih pogledov na avto, samo eno ali dve sliki, vendar se resnično veselijo, da bodo lahko v živo videli avto. Tudi jaz si ga želim videti na ulici, želel sem, da si ga lahko prijatelji ogledajo v celoti, tako da mislim, da ni razlike med omenjenima zadevama. Zaveza je v tem, da poskušamo narediti nekaj, kar lahko preseže norme. To sem poskušal doseči s tem avtom in upam, da sem postal boljši človek, boljši umetnik. Upam, da avto nosi takšno energijo in da ga ljudje lahko pogledajo in začutijo bistvo za svojo prihodnost.

GOLF KLUB PREMIUM: Romunija je dom kiparja Constantina Brâncușija, ki je pogosto vaš navdih. Kaj vas je najbolj navdušilo ob spektakularnih delih tega romunskega umetnika?

Jeff Koons: Vedno sem oboževal površine in minimalistično kvaliteto njegovih del. So tudi polna premišljenosti. Dajejo občutek neke vrste povezanosti z naravo in s stvarmi, ki so nekakšna ponavljanja, na primer občutek za čas, metafizični elementi … Všeč mi je njegova povezanost tudi s samim svetom umetnosti, odprt je za druge umetnike. Sodeloval je z ljudmi, kot je Marcel Duchamp, in številnimi drugimi. Všeč mi je ideja, da je del avantgarde, vendar me je še bolj prevzela njegova vizija, predanost nekakšni čistosti. Njegova dela so skrajno metafizična, lahko se vrnemo, da spoznamo zgodovino in si ogledamo njegova dela, hkrati pa smo na samem vrhuncu iskanja odgovora na to, kakšno je sodobno življenje.

GOLF KLUB PREMIUM: Zanima nas, kaj vas je navdihnilo pred začetkom projekta, na drugi strani pa bi radi vedeli tudi, kaj je bila največja težava ob kreiranju vozila, poleg samega barvanja?

Jeff Koons: Kot sem že dejal v preteklosti, sem želel nadaljevati idejo o drhteči energiji, ko se avto pelje mimo vas. Na koncu sem se ukvarjal s prostorom med prednjimi in zadnjimi vrati, saj gre za Grand Coupe. Lotil sem se distribucije moči, ki bi omogočala, da ima vso moč voznik, hkrati pa sem želel nekaj moči nameniti tudi potencialnemu sovozniku. Šlo je za izenačenje moči, demokratizacijo. To je bilo ključno, kako doseči to, kako deliti to izkušnjo z vsemi, ki sedijo v vozilu. O tem sem razmišljal. Thomasu (Thomas Girst, Vodja kulturnega angažmaja pri BMW) sem pošiljal ideje oziroma ga obveščal o tem, kaj delam, malenkosti tu in tam, ki so govorile o tem, kako želim vozilo ohraniti športno, a hkrati s porazdeljeno močjo. Ni važna samo oseba za volanom. Nisem pa imel veliko izzivov, saj se nikoli nisem boril z BMW glede recimo linij, oni pa se z menoj ne bi strinjali. Vedno so mi dejali, dobro, razumemo, dajte nam nekaj časa. Vedno smo se našli. Morda je prišlo do ene ali dveh redkih situacij, ko smo želeli spremeniti kljuko ali kaj podobnega, pri BMW pa bi potrebovali skoraj leto, da bi prejeli dovoljenje za kaj podobnega in zato enostavno ni šlo. Če bi bilo vredno, bi avto počakal še kakšno leto. Sicer pa je šlo vse po načrtih, želim si, da bi bila kakšna ovira več. Največja zagata je bila torej s kljuko. (smeh) Moram reči, da sem del pandemije preživel na svojem posestvu, kjer sem delal na svojih dizajnih, bil sem tudi v studiu, na računalnikih, kjer sem s svojo ekipo sodeloval na različnih medijih, ki so dovolili izmenjavo informacij. Delo mi je takrat resnično pomagalo, saj sem lahko ostal angažiran in še vedno uporabljal različne divizije mojih zaposlenih, 2D, 3D … Reševali smo te različne probleme in iskali nekakšno upanje v teh zahtevnih razmerah. Projekt je bil nekaj, kar je med pandemijo prinašalo veselje.

GOLF KLUB PREMIUM: Radi bi pohvalili tudi izjemen dogodek v Berlinu, ki smo se ga udeležili, resnično dobra uvertura v celoten projekt. Razmišljali smo o celotnem sodelovanju z BMW, zato nas zanima, kateri trenutek v celotnem procesu je bil za vas najbolj navdušujoč?

Jeff Koons: Najbolj navdušujoč del je bil najbrž takrat, ko smo prvič zagnali vozilo, delo s prototipom. Pa tudi seveda kasneje tudi prva vožnja na tistih zelo kratkih razdaljah. Ne smem pozabiti niti ljudi, res sem se imel čudovito, spoznal pa sem tudi številne nove strokovnjake in ekipe. Thomasa poznam že nekaj let, toda skupaj sva lahko preživela več časa, kar je dobro. Tu je tudi Oliver Zipse (CEO), ki sem ga pobližje spoznal. Konec koncev se vse konča pri ljudeh. Seveda je bilo zelo zanimivo delati na samem avtu, toda mislim, da smo se zabavali in potisnili svoje meje ter dvignili lestvico in si pri tem pomagali.

GOLF KLUB PREMIUM: Ali mislite, da je vozilo moč šteti kot umetniško delo?

Jeff Koons: Veste, mislim, da ja, saj vem, kako so me ganila nekatera vozila, na primer tisto Roya Lichtensteina, Ernsta Fuchsa ali Franka Stelle. Res so me ganila. Spomnim se Chevroleta Corvette letnika 63, ki sem ga videl kot otrok. Ja, vozila so umetniška dela. Delal sem v muzeju moderne umetnosti v New Yorku, to je bila moja prva služba, kjer sem vedno občudoval vozilo, ki so ga razstavljali kot umetniško delo. Vsaka priložnost, v kateri lahko nekaj prepojite s pomenom, s človeško izkušnjo danes in v prihodnosti, ter vlijete zadevi smisel, ki gledalcu ponudi vpogled v svoj potencial, to je zame umetnost. To pa lahko vdelamo in vnesemo v karkoli, v katerokoli izkušnjo. K temu stremi človeštvo, k nudenju smisla raziskovanja človeškega potenciala. Avtomobil je tega sposoben.

GOLF KLUB PREMIUM: Kakšna je razlika med umetniškim dirkalnim vozilom in tem novim, ki ga bomo lahko vozili tudi v zasebnem življenju?

Jeff Koons: Mislim, da je to vozilo bolj zabavno. Ko vidim bočni profil vozila ali različne fotografije prednjega dela, sem vzhičen. Vzhičen pa sem tudi nad notranjostjo. Ko se namreč usedete v vozilo ali si ga le podrobno ogledate, si boste dejali, da je vsak na neki način nadčloveški. Vsaj izkušnja.

GOLF KLUB PREMIUM: Bono Vox iz skupine U2 je dejal, da ste vi oseba, ki bi morala oblikovati vozilo 21. stoletja. Katero karakteristiko bi takšno vozilo po vašem mnenju moralo imeti?

Jeff Koons: Vizualno mislim, da je ta avtomobil vozilo današnjega dne, prihodnosti. Je navdušujoč, naredi nas žive. Življenje sloni na občutkih, čutih, to vozilo pa vaše čute dobesedno razvname, jih okrepi. Kar pa se tiče vozila prihodnosti, upam, da bom imel enkrat priložnost ustvariti nekaj povsem novega, kar bo zaščitilo voznika, mu nudilo udobje ter psihološko in fizično varnost. Ne sme obstajati prostor, kjer je ljudi strah, moramo biti zagnani v tem, da se spopademo z življenjem in se napotimo novim izkušnjam naproti. Nekaj teh misli sem že zbiral v novih idejah za vozila. Upam, da bom lahko sodeloval.

GOLF KLUB PREMIUM: Omenili ste električna vozila. Kot vemo, se danes avtomobilska industrija spreminja skupaj z elektrifikacijo. Kako gledate na razvoj oblik z elektrifikacijo, bolj v smislu sofisticiranosti ali poenostavljanja?

Jeff Koons: Elektrifikacija ima opravka z ekologijo, ohranjanjem virov ter zdravja in varnosti našega planeta. Gre za pozitivno spremembo, ki jo popolnoma podpiram. Razvoj tehnologije bo vplival na preostale aspekte našega življenja, saj se s tem razvijajo tako avtomobilska kot druga industrija, pa tudi materiali in tehnologije, ki se uporabljajo. To spreminja naše življenje zunaj okvirov avtomobilizma. Res sem sprejel elektrifikacijo, saj je ohranjanje in spoštovanje narave najbolj pomembno. Vozilo, ki smo ga ustvarili, je avtomobil današnjega dne. Seveda še vedno obstajajo vozila z notranjim zgorevanjem, ki so povezana s pospeškom, nekakšnim vznemirjenjem. Ko sem bil otrok, sem delal na dirkaški stezi in užival v tem, kako so vozila žgala pnevmatike in dirkala. Gre za občutek moči. To je še vedno nekaj, kar v tem času obstaja in ima v današnji družbi prostor. Je to prihodnost? Mislim, da se prihodnost spreminja, pa tudi pogled na dizajn in ustvarjalnost, tako na zunanjosti kot v notranjosti. To je povezano s prihodnostjo. Vozilo, ki smo ga ustvarili, razmišlja o vsem tem. Še vedno sem navdušen nad tovrstnimi motorji z notranjim zgorevanjem.

GOLF KLUB PREMIUM: Navdušilo nas je dejstvo, da ste ob omembi sodelovanja omenili, da je bilo to plodno za obe strani. Ste od sodelovanja odnesli kakšna nova znanja in tehnologije, ki jih boste uporabili ali raziskovali v prihodnosti?

Jeff Koons: Že od prej poznam veliko aspektov sodelovanja, vsaj kar se tiče tehnologije, računalnikov. Toda kot sem dejal, sodelovanje z drugimi ljudmi in delovanje v razponu, ki ga nudi BMW … Vpleten sem bil v zasnovo in izdelovanje vozila, v to je vpletenih ogromno gibljivih delov, več kot v katerem koli umetniškem delu, ki sem ga ustvaril. Mislim, da sem zaradi bdenja nad projektom postal boljši vodja, bolje delam z ljudmi, saj ne moreš vsega narediti sam – enostavno potrebujemo človeško znanje in resurse. Sodeloval sem z zelo nadarjenimi posamezniki. Toliko različnih materialov in barv. Ta rdeča, pa legendarna modra s tako bogato zgodovino, srebrna … Moram reči, da sem zelo hvaležen, saj so bili trenutki, ko sem delal na svojih projektih in potreboval določeno rdečo. Avtomobilska industrija je zelo velika in poklical sem številna podjetja, ki so dejala, da te barve ne delajo več, BMW pa mi je to barvo lahko poskrbel v dveh dneh.

GOLF KLUB PREMIUM: Z vidika umetnosti – kako težko se je bilo iz umetnosti kot take preseliti k »naneseni umetnosti«? Obstajajo kakšne omejitve, predpisi?

Jeff Koons: Zame je umetnost zmožnost komuniciranja smisla človeškega potenciala. Kot umetnik na takšen način komuniciramo sami s seboj, se navdušujemo in stimuliramo ter si s tem razširjamo pogled na svet. Če pa imamo priložnost ta smisel prenesti na druge, nastane celotna izkušnja odkrivanja lastnega potenciala gledalcev. To je umetnost. To pa lahko prenašajo številni mediji. Dobra igralka, igralec lahko ta smisel lansira z le nekaj enostavnimi besedami, lahko ga preberemo v pesmi, v zasnovi vaze ali pa v zmogljivosti in videzu  avtomobila …

GOLF KLUB PREMIUM: Pop, pop pop. Kje vidite svojo mesto v bogati zgodovini BMW-jevih umetniških podvigov?

Jeff Koons: Gre za zelo velika imena iz zgodovine, moje mentorje, in vesel sem, da se zavedam njihovega prispevka k svetu in družbi. Toda obstaja še toliko drugih ljudi, ki so prispevali ogromno, pa se jih niti ne spomnimo. Rad verjamem, da imamo biološki spomin in da lahko v svetu najdemo smisel teh prispevkov k boljši prihodnosti. Pomembno je imeti dialog o pomenu življenja, družbe, saj se preko tega lahko dotaknemo vseh pomembnih prispevkov skozi čas. Ko lahko ustvarimo nekaj, kar navdušuje in stimulira današnjo množico, gre za nadaljevanje tovrstne radodarnosti. Hvala bogu za Marcela Duchampa, Picabio, Leonarda, Plata … hvala vsem!

GOLF KLUB PREMIUM: Kot umetnik ste podrli številne rekorde, vaša dela so se prodala za milijone. Kako ste se počutili, ko ste postavili te mejnike? Dejansko ste postali del umetniške zgodovine.

Jeff Koons: Nikoli nisem bil naiven glede trga, nikoli se dejansko nisem preveč brigal zanj. Vedno sem želel le sodelovati, biti del avantgarde. Kot sem že dejal, smo včasih govorili o vseh teh umetnikih, kot so Duchamp, Picabio … Želel sem biti le del te skupnosti ob vprašanju, kaj lahko umetnost postane. Bolj kot sem sodeloval, bolj sem spoznal, kako priti do stvari, ki ti lahko pomagajo. Velikokrat sem storil nekaj, kar je pomagalo pri rasti moje platforme, nikoli pa nisem ničesar počel zaradi denarja, niti zanimalo me ni. Moje delo je bilo dobro nastopati v javnosti in ustvarjati čvrsto platformo, ki bi jo lahko politično vključil v svet umetnosti. Podrl sem številne rekorde, nekatere sem držal celo desetletja, ne vem točno, vendar ko sem podrl rekord z zajcem, sem ravno sedel na letalu za Mehiko, nisem ravno podrobno spremljal zadev. Sicer sem kmalu izvedel za to, vendar se dražb ne udeležujem, zavedam se uspehov, vendar to ni smisel umetnosti. Prava vrednost umetnosti je v tem, kako lahko na primer v delih zaznamo občutek prihodnosti, ko se zjutraj zbudimo. To je pravi smisel umetnosti. To lahko primerjamo tudi s tem, da imamo na krožniku ogromen kup neokusne hrane ali pa le kanček vrhunske, delikatne kulinarične umetnine. Raje bi izbral okusnejšo jed. Umetnost je imeti prihodnost, živeti življenje, v katerem uživamo, ki ga je vredno živeti in ki lahko nudi najbolj čutne izkušnje.

GOLF KLUB PREMIUM: Dejali ste, da imate željo razviti avtomobil iz ničle. Za kakšen tip vozila bi se odločili?

Jeff Koons: Futurističen. Takšen, ki še ne obstaja. Poigral bi se z novimi materiali ali jih poskušal ustvariti. Lotil bi se nečesa brez omejitev. Ko vstopim v svoj studio in se lotim ustvarjanja umetnosti, ni drugih omejitev, razen tistih, ki jih nudi fizični svet, morda ekonomija. A kljub temu poskušam biti čim bolj svoboden. Tega bi se lotil s svojim konceptnim vozilom – biti čim bolj svoboden in purističen, ustvariti nekaj, kar ima priložnost. Se pa ta trenutek najbrž ne bi odločil za športno vozilo, saj sem bil v zadnjem času vpet v ta segment. Počutim se, kot da sem ravno izdelal nekaj, kar nudi športen občutek, a je hkrati družinsko usmerjeno. Ustvaril bi nekaj bolj singularnega, a morda tudi nekaj večjega, saj imam osem otrok in včasih za potovanje potrebujem kar veliko vozilo.

GOLF KLUB PREMIUM: Kako si vas lahko predstavljamo med projektom? Se zjutraj zbudite sveži, vaša miza je čista fokus pa 100-odstotno na projektu ali živite normalno življenje, kuhate, se družite, vozite, ideje pa kar prihajajo?

Jeff Koons: Po navadi mi ideje, ki jih uresničujem danes, pridejo na misel že pred časom. Gre za vračanje k planu A. Čeprav se nekaj zdi kot ulito, sem o tem razmišljal kar nekaj časa. Šlo je za nekakšen izziv, saj sem se želel vrniti k občutku moči – želel sem razvozlati občutke, ki se pojavijo, ko se avto pelje mimo nas. Dela je ogromno, ustvarjanje risb, delovanje v 2D-prostoru, uporaba različnih programov, izbira linij in barv … To je treba pozneje prenesti na 3D-model in si predstavljati v digitalnem formatu, ki je zelo realističen prikaz tega, kako bo zadeva videti v resničnem svetu. Ogromno se ukvarjam z računalniki in tiskalniki ter novimi podrobnostmi, toda v tem uživam. Vsaka linija šteje, vsak odtenek šteje. Vse je pomembno. Kot ljudje smo zelo občutljivi na podrobnosti – to je del nas. Ko opazimo rastlino, lahko hitro ugotovimo, da je morda zdrava ali pa celo neužitna. Pomembno pa je v teh podrobnostih najti tudi užitek. Detajli so komunikacija, sam pa v življenju nisem opazil ničesar, kar je bolj pomembno kot komunikacija z drugimi ljudmi. Shramba podatkov je v ljudeh. Danes imamo računalnike, hitra omrežja, ogromne shrambe, toda sami občutki in čustva, ki jih pridobimo iz okolice, resnično vplivajo na naše počutje in nas same.