PONOVNO ODKRIVANJE SAMEGA SEBE

Amouage je svoji zbirki slavnih dišav kot del novega poglavja Escape kolekcije Odyssey dodal štiri nove izvedenke Eaux de Parfum. To poglavje zajema čas, ki je za človeka in tudi znamko še posebej ugoden in vliva novo vitalnost v legendarno tradicijo Amouage. V spretni predstavi s tradicijo prežete sodobnosti vsaka kompozicija združuje kraljevsko kadilo s široko paleto redkih sestavin, kar ustvara edinstvene arome, ki jih boste težko našli kjerkoli drugje. Lineage, Search, Guidance in Purpose so štiri dišavne pesmi, ki skozi raziskovanje introspektivnih tem govorijo o begu od realnosti, želji po rasti, iskanju nove poti in končno odkrivanju novega obstoja – transformacije.

LINEAGE

Sanjarjenje o daljni deželi. S soncem obsijana obzorja, opustošene ravnice, zemeljski pridih sečuanskega popra, utripajoč sijaj ingverja in pridih morskega prša so elementi, ki v opojni kombinaciji dišijo kot prostor pobega pred omejitvami sveta. Na pustem otoku, prepojenem z zlato miro in kadilom, je mogoče videti silhueto, ki leži pod soncem in nad nebom. Prevzame vas vonj po zagoreli polti, nato pa vas prevzame še grško seno, ki diši po javorjevem sirupu, a je bolj dekadentno kot poletje. Vabi vas, da se mu približate. Toplota poenja, ko sonce zahaja in slanost absolutov mira in kadila se končno pojavi izpod kostanjevih odtenkov benzoina in labdanuma, ki ostanejo, dokler ne zbledijo v megleno noč, sestavljeno iz vetiverja in pačulija. Lineage je dišava potovanja daleč od doma, v želji po tem, da bi se približali lastni identiteti. Je melodija slanega kadila, mineralne topline in poletnih misli.

SEARCH

Na začetku zaznamo nenaden izbruh limone, ki je neverjetno živahen in bleščeč. Udari kot strela sredi noči. Kmalu zatem se pojavijo plapolajoče note limete, so svetle in rezke, ki se hitro prelevijo v kovinski zven mandarine, skupaj z njeno usnjeno prefinjenosto in grenko-sladkostjo. Citrusi, vklenjeni v kletko iz temnega lesa, se borijo s svežo močjo, njihova svetlost še bolj zasije, ko se odprejo nežne note elemija in ljubek pridih kadila hojari. Citrusi so ujeti v čvrsto pest temnega lesa. Tudi če se dim dviga in pojenja v valovih zažganega cadeja, začinjenega guaiacwooda in gorečega vetiverja, aroma citrusov nosi svoj sijaj ponosno, tako kot vi; je samosvoja in čista. Search je zgodba o poskušanju in doseganju, o zmagi življenja nad senco, ki uspe prenesti močno energijo žilavih umov. Te se ne bojijo boriti z lastno notranjo temo, da bi dosegli svoj ideal.

GUIDANCE

Slonokoščeni stolp, obdan z drobci oblakov, rosne meglice nežnih hrušk, prijetno mandljevo mleko in koščki kadila pa določajo obrobje fantastičnega svetišča.  Princesa vas pospremi v zelen vrt, kjer cvetoče osmantuse oddajajo omamno aromo marelice. Sredi sobe je bleščeč vodnjak, katerega marmorni rob krasijo škrlatne vrtnice, njihova razkošna aroma pase meša z usnjatimi žafranovimi nitmi, raztresenimi po tleh. Vaša vodička v ta čudoviti svet vstopa skozi lepoto jasmina in s seboj prinaša aromo goste vanilije in usnju podobne sandalovine, jantarnega labdanuma ter žuboreče sledi kraljevske ambre. “Kdo ste?” vpraša in počutite se, kot da bi te dejansko že poznala. Guidance, opojna in sodobna interpretacija klasičnega tria Amouage vrtnice, kadila in ambre, je napisana kot poezija, diši kot objem in se čuti kot modra beseda.

PURPOSE

Sreča vas ledeni hlad arome bergamotke, ki vas popolnoma ovije. Občutite ledeni oprijem rožnatega popra, rahlo mravljinčenje v prstih po zaslugi jagod pimenta in kadila, ki zajema vašo zgodovino in vašo prihodnost.Ko globoko vdihnete, vaša pljuča napolni močna in dimljena aroma peščenega vetiverja ter aroma živalske vrtnice, katere tobačni podtoni pomirjajo napetost med zemeljskim papirusom in mehkim pridihom sandalovine. Vendar je to konec cest, kjer je sonce vedno visoko in žarki aldehidnega Mystikala nenadoma predrejo žafran in semiš, vaš usnjeni plašč negotovosti, da prižgejo meglico akigalawooda, ki lesketa kot roj kresnic.  Namen je šamansko prebujenje, vonj po občutku miru, ponovnem odkrivanju svojih korenin in popolnosti. Je navpični totem mineralnega lesa in zvezdnih utripov začimb.

Kolekcije Amouage lahko raziščete v trgovini Parfumerija Lana, Bartola Kašića 8, Zagreb.