POKLON POSEBNI GROFICI

Nad spoloma. Tako ženstvena kot moška. Pristna in radikalna. Inovativna in navdihujoča. Kampanja Icons je odsev Hiše, ki je od ustanovitve leta 1858 razširila meje visokega nakita s ponudbo kosov, skrbno izbranih iz bogatega sefa. Kosi, ki jih občutimo s kožo in umom. Tisti, s katerimi se odločimo opolnomočiti, z njimi pokazati svoj pravi jaz, izstopati. Med slogom in inovativnostjo, dediščino in avantgardo odkrivamo ikone, medtem ko Boucheron postaja XXL.

Leta 1893 je bil Frédéric Boucheron prvi izmed velikih sodobnih draguljarjev, ki je odprl butik na trgu Place Vendôme. Na podlagi te dediščine Boucheron nadaljuje raziskovanje novih ozemelj pod budnim očesom fotografsko-stilističnega dua Davida Simsa in Emmanuelle Alt, ki je bdel nad kampanjo Icons in pomagal potrditi ta prav poseben status. Poleg tega dinamičnega dvojca je draguljarska hiša na pomoč poklicala tudi dve ikoni, ki utelešata pet svetov simboličnih zbirk znamke. Boucheronovo ženstvenost zdaj pooseblja manekenka Anja Rubik, izbrana zaradi svoje čiste lepote in naravne prefinjenosti, medtem ko njen moški dvojnik Ludwig Wilsdorff s sijočo osebnostjo, ki izžareva Boucheronovo moškost, prvič nastopa v tovrstni kampanji. Ikone Boucheron so včasih nakopičene, drugič ločene, a vedno XXL, v središču slik. Quatre, Serpent Bohème, Jack de Boucheron in zbirka Vendôme Liseré tvorijo štiri nakitne stebre kampanje, medtem ko High Jewelry ikonična ogrlica Question Mark uteleša savoir-faire delavnic na 26, Place Vendôme.

Ta avantgardna kreacija, oblikovana leta 1879, se v tej kampanji pokloni še eni zgodovinski ikoni Boucherona: grofici Castiglione.