POKLIČI ME PO IMENU

Beseda hermetica se nanaša na zbirko knjig Hermesa Trismegistusa, The Corpus Hermeticum. To telo mističnega in filozofskega dela je alkimijo utemeljilo v dobi antike. Iz zemlje v večnost. 12 parfumov v štirih kolekcijah. Suhe vode, smaragdno stopnišče, vrata in navpičnost jantarja. Ena ljubezen in en izvir. Izvir je izvir. Čista alkimija. Osmoza. Izbira parfuma išče najboljšo osmozo med parfumom in posameznikovo kožo. To iskanje se nanaša na alkimijo in ustvarjanje filozofske osnove Velikega Dela, prima materije, transmutacije osnovnih kovin v dragocene kovine in ustvarjanje eliksirja nesmrtnosti.

 

Taljenje kovin zlata, bakra, srebra, svinca, kositra, železa in živega srebra, ustvarjanje zlitin, izdelava stekla in ustvarjanje umetnih draguljev. Znanje alkimije je znanost, umetnost in brezčasnost. Alkimija je prednik naše sodobne molekularne kemije. Vizija sveta, zgrajena na povezavah in razmišljanjih, ki združujejo makrokozmos in mikrokozmos. Znanost, ki jo Hermetica postavlja v službo umetnosti parfumerije. Molekularni parfumi. Izbrali so oboje. Pri vsakem novem parfumu se venomer postavi vprašanje, ali naj proizvajalec uporabi naravne ali sintetične molekule? Pri znamki Hermetica izbirajo oboje. Blagovna znamka dela s komplementarnostjo tako naravnih kot sintetičnih sestavin, kot z alkimijo kombinirana nasprotja med renesanso. Uporaba naravnih sestavin pomaga, da parfumi ozavestijo njihov izvor in korenine. Nekatere note so nenadomestljive. Sintetične molekule omogočajo moderno dopolnjevanje izpopolnjene sodobne prefinjenosti. Njihove molekule so hibridi, ki uporabljajo naravne sintetike in sintetične sestavine, ki izhajajo iz naravnega vira. Njihove formule so našle pravo ravnotežje in umetniško izkoriščajo te molekule. Njihove formule večinoma uporabljajo zeleno kemijo z uporabo obnovljivih sestavin in molekul.

 

V osnovi njihovih parfumov je edinstvena patentirana tehnologija, ki jo je razvil laboratorij Symrise. Sestava brez alkohola, vonjev, ki so dolgotrajni in močni. Zgornje in srednje note se pojavijo v modernem in presenetljivem tempu, ki takoj razkrivajo DNK palete parfumov znamke Hermetica. Poleg tega imajo njihove dišave tudi vlažilno teksturo in se lahko nosijo tudi pod vročim soncem. Hermetica predstavlja nov pristop pri izdelovanju parfumov, ki združuje naravo in kemijo. Zmogljivi vonji, nežni na koži, spoštljivi do okolja, ki med seboj mešajo zgodovino in sodobnost.