POD VPRAŠAJEM TUDI CANADIAN OPEN

Mesto Toronto je v torek sporočilo, da so zaradi pandemije COVID-19 odpovedani vsi večji mestni dogodki in dovoljenja za prireditve do 30. junija, kar je vsulo dvom nad usodo RBC Canadian Open. Turnir je trenutno predviden med 11. in 14. junijem na igrišču St. George’s Golf and Country Club, ki je dogodek nazadnje gostil leta 2010. St. George’s se nahaja v mestu Etobicoke, ki je najbolj zahodno od šestih občinskih okrožij Toronta.

Medtem ko je tiskovni predstavnik župana mesta Toronto John Tory pozneje pojasnil, da se ukrep ne upošteva za profesionalna moštva MLB Blue Jays, NBA Raptors in NHL Maple Leafs, odpovedi veljajo za dogodke, ki potrebujejo dovoljenje mesta in festivale, konference in kulturne programe, ki ponavadi pritegnejo veliko množico.

“Festivali in prireditve so soseskam in mestu dragoceni,” je dejal Tory. “Toda prej ko bomo upoštevali nasvete medicinskih strokovnjakov, prej se bomo vrnili k stvarem, v katerih uživamo in jih imamo radi.”

Kdaj točno bo znana odločitev o usodi Canadian Open, najdlje trajajočega ne-velikega tekmovanja na Tour, še ni znano. Nekaj ​​ur po razglasitvi županove izjave je namreč PR oddelek turnirja lansiral izjavo, ki navaja, da se bodo o prihodnosti dogodka odločali v prihodnjih dneh.