PO MERI IZDELANI ROLLS-ROYCE

Ameriško podjetje za predelavo avtomobilov 1016 Industries je znano po svoji pionirski uporabi ogljikovih vlaken in 3D-tiskanja, po preoblikovanju avtomobilov, kot sta McLaren 720S in Lamborghini Urus, pa zdaj vstopa na področje visokega luksuza s predelavo legendarnega Rolls-Royce Cullinana.

Ko je govoril o avtomobilu po meri, je izvršni direktor 1016 Industries Peter Northrop dejal: “1016 Industries razvija vozila z OEM-plus odnosom, kar pomeni, da se vsak kos kovanega ogljika v našem novem Cullinanu brezhibno integrira v obstoječo karoserijo … Naše podjetje je predano ponovnemu začrtanju meje avtomobilskega inženiringa in naše delo iz ogljikovih vlaken poudarja najnovejše inovacije v postopkih 3D tiskanja. Neverjetno smo zadovoljni z novim Cullinanom, ki uporablja napredne proizvodne tehnike, ki še nikoli niso bile uspešno sprejete v industriji v tem obsegu.”

Rezultat vključuje širše blatnike in kolesne loke, tekoče LED luči v preoblikovanem sprednjem odbijaču, nov zadnji difuzor z dvema zaobljenima pravokotnima konicama izpušnih cevi, majhen spojler na pokrovu prtljažnika ter nova platišča in stranska pragova, ki sta bila poudarjena za močnejši videz avtomobila.

Začetna cena se giblje od 500.000 USD (približno 450.000 EUR), kar je znatno povečanje v primerjavi s ceno 330.000 USD standardnega avtomobila. Zbiralci lahko pri oblikovanju svojega Cullinana izbirajo med neizpostavljenimi ogljikovimi materiali, delno izpostavljenimi ogljikovimi vlakni ali izjemno redkimi delno kovanimi ogljikovimi vlakni.

Oglejte si zgornje fotografije in izvedite več na spletni strani 1016 Industries.