PIŠE SE ZGODOVINA!

Atthaya Thitikul je v nedeljo zmagala na JTBC Classic in s tem osvojila svoj prvi naslov na turneji LPGA. Zmago je dosegla na drugi jamici končnice, v kateri se je za zmago borila z Nanno Koerstz Madsen.

“Trenutno je v mojih mislih norišnica,” je dejal Thitikul. “Ne morem verjeti, da sem postala zmagovalka na turneji LPGA. Tudi občutek je neverjeten.”

Potem ko je udarec Koerstz Madsenove zadel ob rob jamice in se odbil, je 19 letna Thitikul z bližanjem uspešno zaključila par udarec in tako osvojila še kako pomembno zmago.

“Veliko stvari mi gre po glavi,” je dejala Thitikulova. “Ampak ena stvar, na katero se resnično želim osredotočiti, je le: ‘Potrudi se za vsak svoj udarec.’ Tako kot: ‘Če izgubiš ali če zmagaš, to je še ena priložnost za učenje. Zato daj vse od sebe pri vsakem udarcu.’ To je to.”

Pri 19 letih in 25 dneh je Thitikul najmlajša zmagovalka na turneji LPGA od Brooke Henderson v Portland Classicu 2016, ki ji je to uspelo pri 18 letih, 9 mesecih in 23 dneh. Tajka ima tudi dve zmagi na Ladies European Touru.