PISANJE ZGODOVINE NA SNEGU

Kdaj lahko rečete, da se je film zapisal v zgodovino? Na primer, ko se po več kot tridesetih letih spomnite prizorov iz filma Ogenj in led. Ali ko ugotovite, da je zgodba prinesla povsem nov življenjski slog. Zgodovina znamke Fire+Ice se začne s pustolovskim potovanjem.

S svojim filmom iz leta 1986 je Willy Bogner položil temeljni kamen novi kulturi smučanja in deskanja na snegu. Združila je glasbo in šport na prej neznane načine. Deskanje na snegu je bilo prvič v zgodovini odlično uprizorjeno in posneto, kar je povzročilo razmah dotlej komaj popularizirane scene. Kar se je začelo kot očarljiva zgodba, je hitro postalo povsem nov življenjski slog. Da bi svojim odnosom dala moden obraz, je bila leta 1989 ustanovljena založba FIRE+ICE. Njen cilj je bil osrečiti snežne navdušence – na smučiščih in zunaj njih. FIRE+ICE je bil vedno več kot blagovna znamka, kar dokazuje gibanje Join the Tribe. Njegov cilj je bil pritegniti mlade k na novo odkritemu športu in z njim povezano kulturo. V osemletnem obdobju so na drzne izlete povabili skupno deset mladih avanturistov. Kako je vse skupaj delovalo? Prijave so sprejemali na dopisnicah z osebnimi podatki in podatki o interesih posameznika. Po kastingih so bili izbrani najstniki med 16. in 19. letom, ki so se odpravili na nepozabna potovanja v Avstralijo, Havaje, Kanado ali ZDA. Vsak, ki se je podal na to pustolovščino, je prejel eno vrečko športnih oblačil – ki je morala zadostovati za cel teden. Izjemne izkušnje ustvarjajo vezi, zato ne preseneča, da se je sčasoma razvila močna, neustrašna skupnost. Del te skupnosti so bili na primer Reto Lamm, Terry Jones in fotograf Stefan Ruiz, ki je skupino spremljal s fotoaparatom.

No, tudi danes, več kot trideset let pozneje, FIRE+ICE še naprej orje ledino in skrbi za številne inovacije. Letošnja kolekcija jesen/zima tako prepriča s prefinjenim videzom, ki vam omogoča nemoteno premikanje med gorskimi vrhovi in metropolami. Drzne barve, moderni potiski, tehnični materiali in modne silhuete ustvarjajo primerne sloge za sprehode po modnih mestih ali športne izlete v gorske kraje. Značilna mešanica freeride odnosa in sodobnega urbanega stila ustvarja ležerne »urbane kose na prostem« s tehničnim pridihom za najboljšo zmogljivost, ne glede na to, kam vas pot popelje.

FIRE+ICE pa hkrati kot poseben dodatek kolekciji jesen/zima 2022 predstavlja ekskluzivno sodelovanje s priznanim ameriškim umetnikom Gregoryjem Siffom. Gregory Siff je najbolj znan po svojem zelo čustvenem slogu, ki združuje abstrakcijo, pop in akcijsko slikarstvo. Z uporabo črnila, akrila in barv v spreju ustvarja ikonične elemente, ki zajemajo čas in nostalgijo. Gregory Siff uporablja svoj edinstven lastni podpis v zelo posebni tiskani zgodbi in ustvarja ikonične elemente iz edinstvene DNK in zgodbe FIRE+ICE, ki se začne s filmom Willyja Bognerja iz leta 1986. Gregory je za sodelovanje ustvaril umetnine v črno-beli tehniki ali v kombinaciji s svetlimi barvami, ki jih je z različnimi tehnikami tiska in žakarda nanesel na razične sloge FIRE+ICE.