PISANJE SINFONIJE ALI NEPOZABNE ENKRATNE MODNO PARFUMSKO AVTOMBILSKE ZGODBE

Ko govorimo o vozilih, je pogosto edina zanimiva profilacija hitrostni pospešek in z dobo elektrifikacije vse bolj pogosto tudi izhodišče prevoženih oziroma omogočenih kilometrov, s katerimi lahko uspešno pridemo na cilj s čim manj ogljičnega odtisa, kar gotovo vsaj pri osveščenih posameznikih šteje največ. Seveda pa vozila niso le to prevozno hitrostno sredstvo, četudi se vsaj moški z veseljem pomerijo tudi tu kdo ima daljšega in kateri je bolj izpopolnjeno opremljen. Saj veste, Slovencem in Balkancem je v navadi, da z veseljem pogledamo na domače dvorišče ali tudi k sosedu in se zazremo v to čudo na štirih kolesih, ob pogledu, na katerega nam prav vsem zastane dih, še zlasti, če prihaja slednji iz nemškega okolja, kjer so tudi s pomočjo naših drobnih domačih podizvajalcev poznani po vrhunski kvaliteti, ki je za vozila v intenziteti, ki jo živimo še kako pomembna.

Kaj pa, če se ozremo na udobnost vozila na zadnjem sedežu? Si predstavljate, da se usedete na sedež v vozilu, čigar tkanina je posebej izdelana, prilagojena in ustvarjena praktično iz nič izpod spretnih prstov kreativne ustvarjalke visoke mode, ki se je rekordno hitro uvrstila na seznam najbolj zaželenih modnih stvariteljic nove generacije, čeprav je njen slog povsem edinstven in nikakor ne blizu ustaljeni modni klasiki, kakršno poznamo pri številnih znamkah, ki so si jajčasto monotono vse bolj podobne. Kot del ekipe, ki je imela predpremierno možnost videti vozilo, ki ga ja skupaj z Bespoke oddelkom soustvarila ta kreatorka, sem se toliko bolj razveselil vabila, da jo osebno spoznam, se lahko z njo podružim in vnovič odkrijem razširjen del tovarne, ki sem jo obiskal pred leti med igranjem golfa na privatnem igrišču takratnega še lorda Marcha danes vojvode Richmondskega. Goodwood je dom znamke Rolls-Royce in pri novem modelu Phantom sta moči združili ekipi nizozemske oblikovalke Iris Van Herpen, ter posebej specializiranega oddelka znotraj družine Rolls-Royce Bespoke Collective in tako izzvali kak presežek in koliko prilagojenih detajlov je mogoče ustvariti edinstveno v enem primerku, v kolikor pride do sinergije in izziva, ki so ga imeli pred seboj z željo naročnika v oddelku, ki ga vodi Will Gellatley. Ko se odpraviš na dogodivščino, pri kateri nekako ne veš točno, kakšna bo, je zame vselej prisotno pričakovanje, ki si ga ustvarim, saj sem konec koncev že kar veliko prepotoval in doživel marsikakšno izjemno neponovljivo dogodivščino, o katerih sem že pisal. A tudi tokrat sem kot vsakič doslej ob predstavitvi znamke Rolls-Royce ostal povsem brez besed in le užival, izkusil tisto največ, kar znamka ponuja v vsej svoji perfekciji delovanja. Iris je bila za razliko od velikega dela modnih oblikovalcev izjemno sproščena in odprta v komunikaciji, tako smo lahko izvedeli veliko o ustvarjalnem procesu in edinstvenih materialih, ki jih je soustvarjala. Nekajletno delo je tako prišlo v resničnost in kaj je lahko lepšega kot to, da premierno vidiš vozilo skupaj z uredniki iz vsega sveta. Moje ostro oko je opazilo tudi Celino Mettang, sodelavko v oddelku, kjer že tako popolna vozila znamke Rolls-Royce postanejo unikati še z osebnim pečatom lastnikov, katerim v oddelku Bespoke ugodijo v skorajda vseh željah. Če smo ob mogočih 44.000 barvnih variacijah ostali brez teksta, je moje srce zaigralo toliko bolj, ko smo lahko vstopili v edinstveno sobo, kjer so ohranjali mehkobnost lesovi iz vsega sveta, tudi tisti, ki se jih skorajda nemogoče dobi.

Žal seveda ni bilo dovoljeno poslikati tovarne, a nekje na koncu delovnih postaj, kjer se vozila premikajo povsem ročno, se je opazilo tudi težko pričakovano vozilo Spectre. Če bi imel več časa, bi lahko o zadevi pisal na široko in dolgo, a v intervjuju nam je Iris zaupala veliko. Zato na tem mestu zaključim s tistim, ki je mene osebno najbolj nagovorilo in po vožnji z letalom sem se kar moral uščipniti ali res vidim prav. Vozilo Rolls-Royce Syntopia je namreč ob spremembi svetlobe že na zaunajosti spreminjalo barvo. Od močno vijoličaste proti temno zeleni in modri do črne. Ste že začutili, da je to nekaj, kar vidiš res le enkrat v življenju, saj je vozilo izdelano le v enem primerku. Niti predstavljam si ne, kako šele je bilo soustvarjati tudi dišavo, ki se s posebno tehnologijo sprosti ob sedenju na zadnjem sedežu iz rahle blazine, ki objema vašo glavo in je dokaz superiornosti, saj je bila dišava razvita le za to priložnost z močnim sodelovanjem bodočih lastnikov, ki sta želela vonju pridati tudi nekaj sestavin iz lokalnega okolja. Za konec dodam le še to, da je eden od največjih privilegijev novinarskega dela lahko, da sediš ob izjemnih ljudeh, si izmenjaš poglede, izkušnje, soustvarjaš skupno prihodnost in prav to je tisto, kar so tokrat prikazali tudi pri znamki Rolls-Royce, nepozabno, edinstveno skupno soustvarjanje. Klepet z drago Emmo Begley in ekipo znamke je bil tako le še pika na i večera preživetega v Pig hotelu, kjer smo med drugim razglabljali tudi o naravnih danostih čudovite dežele pod soncem Slovenije. Se bomo končno lahko kaj naučili od velikih oziroma največjih znamk?

GOLF KLUB PREMIUM (GKP): Kako je potekal ustvarjalni proces sodelovanja z znamko, kot je Rolls-Royce?
Iris van Herpen: Prvi korak je bil dejansko obisk tovarne Rolls-Royce, poskusiti razumeti ustvarjalni proces, se pogovoriti z ekipo, spoznati zahteve stranke … To sem si lahko predstavljala, vendar so besede iz prve roke vsekakor pripomogle k temu, da sem lažje razumela vse skupaj. Tako sem tudi lažje spoznala, kako se bom sama lotila ustvarjalnega procesa, hkrati pa sem izvedela vse, kar sem morala vedeti o njihovi inspiraciji, konceptih, kako se po navadi lotevajo projektov … to je bil začetek. Kasneje sem razvila tri različne koncepte, rdeče niti, ki so bile povezane s tremi različnimi vrstami rokodelske spretnosti. Govorili smo o različnih možnostih in se skupaj odločili za smer, ki ste jo lahko spoznali na predstavitvi.

GKP: Je bila to tudi vaša najljubša, prva izbira?
Iris van Herpen: Seveda. To se sicer v procesu sodelovanja ne zgodi vedno, vendar je bil koncept všeč celi ekipi.

GKP: So te ideje odražale to, kar bi želeli imeti tudi v svojem avtomobilu?
Iris van Herpen: Absolutno! Ta tridimenzionalnost gibanja je tisto, kar sem iskala, tekočnost, če želite. Vesela sem, da se je izšlo tako, kot se je.

GKP: Če smo razumeli prav, so izbrani materiali kombinacija svile?
Iris van Herpen: Ja, gre za kombinacijo usnja in “tekoče” tkanine, mešanice svile, ki na svoj specifičen način odbija svetlobo in nudi nekakšen učinek vode, lahko bi rekli, da poseduje tudi enake kvalitete. Za konec so tudi tridemnzionalna umetniška dela, ki izstopajo iz usnja in so izdelana iz steklenega ahata. Vse je zelo otipljivo in delikatno kot visoka moda, s katero se ukvarjam.

GKP: Poznamo vas tudi kot oblikovalko, ki se rada poslužuje tehnike 3D tiskanja in tehnologijo uporablja sebi v prid pri izboljšavi mode in kosov, ki jih ustvarjate za svoje stranke …
Iris van Herpen: Ja, res je, v naš proces ustvarjanja visoke mode vključujemo vse vrste različnih metod in tehnik, od tradicionalnih metod vezenja, do pliseja in šivanja … Te združujemo z drugimi tehnologijami, kot je lasersko rezanje, 3D tisk ali 3D modeliranje in jih brezhibno združimo. Rezultat so kosi, ki ob pogledu ne spomnijo na eno ali drugo tehniko, vendar prikazujejo kombinacijo različnih metod v enotni celoti. To lahko vidite tudi v rezultatu našega sodelovanja, saj ta Rolls-Royce prav tako združuje različne tehnike.

GKP: Kombinacija tehnologije in rokodelstva je nekaj, kar Rolls-Royce spremlja ves čas, znamka pa te gradnike mojstrsko “balansira” in skrbi, da kreacije ostanejo unikatne, poetične …
Iris van Herpen: Ja, res je, večina današnjih avtomobilov predstavlja visokotehnološke presežke, vendar tudi slednje spremlja visoka mera rokodelstva in ja, prav imate, ta dva gradnika se elegantno dopolnjujeta in mislim, da to avto dejansko oživi.

GKP: Danes smo navdušeni in veseli, zato se vam zahvaljujemo za vse te prijetne vtise. Kljub temu se poraja vprašanje, kateri del oblikovanja je bil najtežji, vendarle to ni tip sodelovanja, s katerim se srečujete pogosto?
Iris van Herpen: Eden od korakov, ki mi je povzročal nekaj sivih las, je bil stresni preizkus rokodelskih aspektov vozila. To je element, s katerim se sicer soočamo, vendar na povsem drugačen način. Ko izdelamo kos oblačila za stranko, si želimo, da ta kos kupcu služi vsaj 100 let ali več, zato tudi sami izvajamo teste, vendar je pri avtomobilizmu zgodba povsem drugačna. Vozilo mora biti sposobno spopadanja z razmerami v puščavi, od +40 stopinj čez dan, do -20 ponoči, to ni nekaj, o čemer razmišljamo med izdelovanjem oblačil. Zelo sem bila fokusirana na izbran koncept in svojemu ateljeju sem ustvarila nekaj vzorcev, ki smo jih morali poslati na testiranje k Rolls-Royceovim mojstrom. Vsi testi, ki so trajali nekaj tednov, so vrnili pozitivne rezultate, kar je pomenilo, da so bili kosi vzdržljivi. To je bil najtežji del, vendar sem bila na koncu zadovoljna.

GKP: Omenili ste, da ste za stranko ustvarili tri koncepte, torej sta vam za izvedbo ostala še dva?
Iris van Herpen: Ne, nekatere ideje morajo ostati le to, ideje (smeh). Ideje so bile ustvarjene za točno ta projekt in izbrali smo eno. Tovrstna izbira je vedno najtežji del.

GKP: So bile stranke že od samega začetka navdušene nad izbranim konceptom ali je bilo potrebno prilagajanje?
Iris van Herpen: Kolikor je meni znano, da. Sicer sem bila v osebnem kontaktu z njimi, vendar je stalno komunikacijo vodil tudi Rolls-Royce, zato ne poznam vseh specifičnih povratnih informacij, vendar vem, da je stranka z rezultatom zelo zadovoljna.

GKP: Kdo je izbral model Phantom, ki je služil kot nepopisano umetniško platno?
Iris van Herpen: Model je bil izbran v sodelovanju z Rolls-Royceom, saj Phantom dopušča implementacijo umetniških del v samo zasnovo vozila. To je mogoče zaradi posebnega stropa in in predvsem zaradi galerije na armaturni plošči. Phantom je res čudovito umetniško platno.

GKP: Verjamemo, da je izkušnja zaradi galerije zelo celostna?
Iris van Herpen: Ja, učinki se prelivajo od stropa do galerije in potem celo na zunanjost avtomobila. Če ste pozorni, boste namreč opazili, da je vzorec s stropa zrcaljen tudi na zunanjo barvo. Zasnova se resnično trudi združiti zunanjost z notranjostjo.

GKP: V preteklosti ste svoje moči združili s šampanjsko hišo Dom Pérignon, sedaj je na vrsti Rolls-Royce … To vsekakor pomaga pri popularizaciji in prepoznavnosti visoke mode, kakšen je vaš trenuten pogled na vedno spreminjajočo se visoko modo?
Iris van Herpen: Visoka moda je trenutno v obdobju preobrazbe, saj postaja vse bolj odprta kar se tiče rokodelstva in pristopa k ustvarjanju visoke mode. Sama to vidim kot zelo pozitivno stvar. Poleg tega postaja tudi bolj raznolika in dinamična, kar je moč opaziti tudi pri navadah in željah strank. Naše stranke so bile namreč še nedolgo nazaj po večini ženske, vendar v zadnjem času dobivamo tudi vse več moških strank, kar je zanimivo. Veliko se dogaja v svetu visoke mode in mislim, da prihaja do vse večjega križanja visoke in konfekcijske mode, tudi iz vidika sodelovanja med znamkami. Opažamo lahko tudi vse pogostejše pojavljanje kosov visoke mode v prodajalnah, vse več ljudi išče posebne kose za posebne priložnosti.

GKP: V preteklosti je bil vaš mentor tudi Alexander McQueen. Nam lahko zaupate kakšno tehniko, pristop, ki vam jo je priučil ravno on? Kaj vas je najbolj navdušili pri njem, njegovem delu?
Iris van Herpen: Zelo sta mi všeč izdelava vzorcev in vezenje, sploh o prvem sem se v svojem času v podjetju ogromno naučila, pa tudi od slednjega sem veliko odnesla. Ima tudi zelo inovativen pristop k ustvarjanju videzov, združevanju tehnik … Torej, veliko sem se naučila o tem, kako ustvariti oblikovalski jezik in kako eksperimentirati z vsakim kosom ali kolekcijo, a kljub temu ostati konsistenten, imeti rdečo nit.

GKP: Ste kdaj sodelovali z znanimi francoskimi ateljeji, kot sta Lesage ali Lemarié?
Iris van Herpen: Sem. Sodelovali smo z Lesage. Moram pa reči, da obstajajo tehnike, ki smo jih razvili znotraj lastnega ateljeja in nekatere kose smo dejansko želeli v izdelavo ponuditi Lesage, vendar nalogi niso bili kos. Torej ja, sodelujemo, vendar so nekatere tehnike tako zahtevne, da jih enostavno moramo izvajati sami.

GKP: Nam lahko zaupate več o naslednjih projektih, morda kolekciji, ki jo pripravljate za sezono jesen/zima 2023/24?
Iris van Herpen: Trenutno smo v začetni fazi kreirana nove kolekcije, ki bo julija predstavljena v Parizu na tednu visoke mode. Še vedno je v povojih, v eksperimentalni fazi, trenutno preizkušamo stvari z vzorci, zato vam dejansko ne morem povedati prav dosti. Veliko začetnih vzorcev, kot zanimivost, ne doseže produkcije, nam niso všeč, zato veliko trenutnih idej ne bo videlo modne piste. Vse se lahko zgodi.

GKP: Vam je všeč ta začetna faza?
Iris van Herpen: Obožujem jo! Je moj najljubši del celotnega procesa. Vem, da je naporno, vendar je to edini način, da odkrijemo, nove tehnike, to je enostavno del procesa.

GKP: Je vaše izdelke moč kupiti le v vašem ateljeju v Amsterdamu ali obstajajo še druge lokacije?
Iris van Herpen: Ja, stranke lahko pridejo na predstavitev ali v predstavitveni prostor v Parizu ali pa nas obiščejo v ateljeju v Amsterdamu. To sta trenutni možnosti in tu se proces začne. Po navadi izdelava kosa po meri zahteva 2 ali 3 pomerjanja, zato nas mora stranka obiskati večkrat. Proces v večini primerov traja okrog 3 mesece, lahko pa tudi 6 do 8, odvisno od projekta.

GKP: Kje najdete potrpežljivost za svoje delo?
Iris van Herpen: Sploh nisem tako potrpežljiva (smeh). V meni je namreč tudi malce Angležinje, zato sem vajena delati več stvari hkrati in med tem, ko na nekaj čakam, enostavno počnem druge stvari. Trenutno delamo na razstavi, ki bo odprta kasneje letos, in takrat bo minilo 5 let od začetka.

GKP: Spomnili smo se, da ste bili včasih tudi trebušna plesalka. Imate radi gibanje telesa, oblačil, tudi avtomobilov?
Iris van Herpen: Ja, rada imam gibanje, je pomemben element mojega dela. Tega, kar sem se pred leti naučila kot plesalka, se še danes poslužujem v svojih kolekcijah. To lahko vidite tudi pri tem sodelovanju, sem namreč mnenja, da morajo materiali oživeti, na to se radi fokusiramo. Ko izbiramo material, je zato misel vedno tudi na tem, kako bomo zasnovali gibanje materiala, še posebej v odnosu s tem, da nekdo ta kos nosi, v čudoviti dinamiki med kosom in osebo. To je kot neke vrste ples.

GKP: Kako pomembna je za vas rdeča preproga?
Iris van Herpen: Obožujem delo na rdeči preprogi. To je trenutek praznovanja lepote, trenutka, ki smo ga ustvarili med osebo in oblačilom. Včasih kar se tiče rdeče preproge delamo z obstoječimi kosi, pogosto pa radi ustvarjamo kose po meri, kar spet zahteva zelo oseben pristop, poskušati razumeti kaj si stranka želi, kaj želi deliti s svetom … Vse je v pripovedovanju skupne zgodbe skozi tekstil.

Rolls-Royce Motor Cars razkriva Phantom Syntopia, zapleteno mojstrovino, navdihnjeno z visoko modo, ki je nastala v sodelovanju s priznano nizozemsko modno oblikovalko visoke mode Iris Van Herpen. Temelji na modelu PhantomExtended, ultimativnem praznem platnu, za personalizacijo, in je tehnično najbolj zapleteno naročilo, ki se ga je kdaj lotil oddelek Rolls-Royce Bespoke Collective. Zdaj, po štirih letih nenehnega razvoja, je ta izjemna in edinstvena stvaritev dokončana. Kmalu bo prevzela svoje mesto v zasebni zbirki zahtevnega pokrovitelja znamke. Phantom Syntopia je dobil ime po znameniti kolekciji nizozemske modne oblikovalke Iris Van Herpen iz leta 2018, zasnovani nanačelih biomimikrije, v kateri se umetnost zgleduje po vzorcih in oblikah, ki jih najdemo v naravi. Tako kot kolekcija, ki obsega serijo zelo kiparskih oblačil, ki jih oživi gibanje, si Phantom Syntopia prizadeva predstaviti izmuzljivo, eterično lepoto tekočega gibanja v trdnih materialih skozi tematiko “Weaving Water”.

ZUNANJA KAROSERIJA: MAVRIČNI MAGNETIZEM
Za ustvarjanje osupljive, lesketajoče se zunanjosti je Rolls-Royce Bespoke Collective razvil edinstveno barvo Liquid Noir. Preliva se na sončni svetlobi in razkriva vijoličasto, modre, magentainzlate podtone, če gledamo vozilopod različnimi koti. Da bi dosegli ta učinek je najtemnejše globoko črna barva znamke prekrita s finišem, ki vključuje zrcalni pigment, izbran prav zaradi njegovih lastnosti spreminjanja barv. Da bi dodali subtilen, eleganten lesket, je ekipa razvila popolnoma novo tehniko za nanašanje pigmenta na prozorni lak, proces, ki je trajala večmesecev, vključno z več kot 3000 urami za testiranje in samo preverjanje. Ob natančnejšem pregledu se na pokrovu motorja avtomobila vidi subtilna upodobitev motiva “Weaving Water”, ki se pojavlja tudi v celotni notranjosti, ki je nastal s skrbno prerazporeditvijo pigmenta med končnim postopkom barvanja.

NOTRANJI APARTMA: TRIDEMNZIONLNA UMETNOST
Notranjost vozila Phantom Syntopia vključuje veličastne elemente, ki sta jih v kreativnem in tehničnem srečanju soustvarila oddelek znamke Rolls-Royce Bespoke Collective in Iris van Herpen. Nekatere notranje elemente so na domu znamke Rolls-Royce izdelali njihovi vodilni obrtniki, ki so sodelovali s člani ekipe Iris van Herpen, drugi pa so bili ustvarjeni v ateljeju Iris van Herpen v Amsterdamu, skupaj z njenimi oblačili visoke mode. Ko odprete veličastna vrata prilagojenega vozila oko takoj pritegne obloga Weaving Water Starlight, tehnično najzahtevnejša različica tega značilnega elementa Rolls Royca, kar jih je bilo do sedaj izdelanih. Izdelana je bila iz enega lista brezhibnega usnja, izbranega izmed več kot 1000 kož. Natančni simetrični izrezi razkrivajo srebrno teksturo “tekoče kovine”, izdelane iz posebej tkane najlonske tkanine pod njim, uporabljene v kolekciji Iris van Herpen “Embossed Sounds”, ki daje prilagojenemu stropu tridimenzionalni videz. Zaključuje ga 162 nežnih listov iz steklene organze, ki so jo nanesli člani ekipe Iris van Herpen, ki so odpotovali v Goodwood, da opravijo delo. Proces, ki je obsegal kar več kot 300 ur. Poleg tega je bilo 187 od 995 bleščečih “zvez” iz optičnih vlaken posamičnoročnopostavljenih poleg umetniškega dela, tako svetijo vzporedno, začenši od zadaj naprej in ustvarjajo občutek gibanja. Skupaj je samo celoten stropni del sestavljalo več kot 700 ur kolektivnega dela. Tema “Weaving Water” se nadaljuje v celostnem umetniškem delu skozi galerijo, ki se razprostira po celotni širini Phantomove armature. To izjemno ekspresivno delo, ki združuje tradicionalne tehnike visoke mode in inovativne vizualne oblike, vključuje nadaljnjih 85 cvetnih listov, ki jih je pravtako ročno pritrdila ekipa Iris van Herpen, ki je ustvarjala v Goodwoodu, kar je predstavljalo več kot 60 ur precej zahtevnega dela. Dizajn lahko opazimo tudi na piknik mizici in sopotniškem predelu tik pod galerijo, zrcali umetniško delo “Weaving Water” tudi na pokrovu motorja. Motiv je nastal s kombiniranjem več nanosov barve inlaka, ki vsebuje različne količine steklenih delcev. Najprej so površino prekrili s črnobarvo, pomešano z 0,9 % steklenih delcev. Nato so spretni rokodelci nanesli motiv “Weaving Water” s prozornim premazom pomešanim z 1,4 % lesketanja, izjemno zapletenega procesa, ki je trajal več kot tri tedne. Pred začetkom dela je ekipa specialistov centra za zunanji del izpopolnjevala formulo in izvedla kar devet poskusov, preden je ugotovila idealen delež steklenih delcev za dosego želenega efekta, skozi celotno vozilo je bila uporabljen kar velika žlica teh delcev.

NASLEDNJE POGLAVJE JE RAZISKOVANJE TEKSTILA
Phantom Syntopia nadaljuje raziskovanje tekstila skupine Bespoke Collective. V poklon Rolls-Roycevi dediščini ta edinstveni avtomobil spominja na dobo, ko je bil voznikov sedež, obdan s trpežnim usnjem, zadnji del pa z razkošnimi, vabljivimi tkaninami. Sprednji sedeži Phantom Syntopia so oblečeni v usnje Magic Gray, ki ga zaznamuje njegov izjemni lesk. Zadnji sedeži so oblazinjeni s posebno ustvarjeno tkanino iz mešanice svile z značilnim vzorcem, ki spominja na vzorce, ki jih ponoči oddaja svetloba, ki se odbija od vode. Sedeži so prešiti z motivom “Weaving Water”, ki ga je navdihnila tehnika taftanja, ki se pogosto uporablja pri izdelavi finega pohištva, pri kateri je cezenje na hrbtni strani tekstila. To ustvari tridimenzionalno globino, hkrati pa doseže gladko, brezšivno, neprekinjeno površino.

IMERZIVNA IZKUŠNJA: STIMULIRA VSE ČUTE
V skladu z zelo inovativnim pristopom uporabljenim pri vozilu Phantom Syntopia je to prvo vozilo znanke Rolls-Royce, ki vključuje vonj po meri, ki ustvarja resnično potopljiv izraz razkošja. Razvil ga je strokovni parfumski mojster, zdaj ljubkovalno znan kot “nos oddelka Bespoke Collective”, seveda v tesnem sodelovanju s stranko. Dišava, zasnovana za ustvarjanje trajnega spomina, je nežna in odlično dopolnjuje druge arome, ki izvirajo iz materialov, uporabljenih v avtomobilu. Strokovnjak za dišave v oddelku Bespoke je preizkusil številne kombinacije, preden se je odločil za popolno mešanico. Osnovni vonj je cedrovina in kot del nenehnega prizadevanja tega projekta za najboljšo personalizacijo je bila uporabljena cedrovina, skrbno pridobljena posebej iz domače regije stranke vozila. Osnova dišave združuje pudraste note irisa, pridobljene s tehnologijo ekstrakcije tekočine, z dodanimi odtenki usnja, ki se na koncu pomešajo z vrtnico iz Patagonije in blago limono. Posebej razvit mehanizem za sproščanje vonjav je nameščen v vzglavnikih. Ta patentirana tehnologija, ki vključuje inovativne materiale, prvotno uporabljene na področju medicine, zagotavlja, da se dišava sprošča v primernih odmerkih za dolgotrajno in prefinjeno čutno izkušnjo. Razvojni proces je trajala več kot dve leti, vključno s strogim testiranjem pri zelo vročih in zelo nizkih temperaturah, da bi zagotovili, da dišava ohrani svoje prepoznavni profil v vsemogočih pogojih. Phantom Syntopia bo svoje mesto v zasebni zbirki stranke zasedla v mesecu maju. Ker gre za edinstveno personalizirano naročilo, so se pri Rolls Roycu seveda zavezali, da se tovrstno sodelovanje ne bo več ponovilo.