PIA BABNIK KOT NAJMLAJŠA POKORILA KONKURENCO

Pia Babnik je v končnici, potem ko je po zadnjem krogu in rezultatu 70 (-1) končala na vrhu skupaj z Annabel Dimmock, zmagala na turnirju Jabra Ladies Open.

Slovenska mladenka se je z zaporednimi “birdiji” na 17. in 18. jamici uvrstila na vodilno pozicijo in si zagotovila vodstvo v “klubski hiši”, takojšnje slavje pa ji je preprečila Angležinja Dimmockova, ki je z “birdijem” na zadnji jamici izsilila izločilne boje.

Na prvi dodatni jamici je bila nato hitro uspešnejša najmlajša članica turneje Ladies European Tour, s čimer je mlada Slovenka osvojila svoj prvi LET naslov na svojem 12. začetku in skočila na vrh lestvice Race to Costa del Sol.

“Počutim se neverjetno! Ves teden sem uživala in res sem vesela, da se je razpletlo tako, kot se je. O tem sem dolgo sanjala, resnično trdo delam in veseli me, da se je trud izplačal. To sem si že nekaj časa želela, « je dejala Babnikova, ki je profesionalka postala januarja 2020 pri rosnih 16 letih.

Zahvaljujoč svoji zmagi se je Pia uvrstila tudi na prvenstvo Amundi Evian Championship 2021, čemur je dodala: “v preteklosti sem že igrala na turnirju Junior Evian Championship, zato sem si ogledala glavni dogodek in sem res vzhičena.”

Mlada Slovenka je vse tri kroge turnirja odpravila pod parom, dosegla pa je rezultate 69, 70 in 70. Zaključila je s skupnim izidom -4 209.

Pii in njenemu očetu Alešu čestitamo in se veselimo njunih novih skupnih uspehov.