PHILIPSOVA ZAVEDAJOČA SE PRIHODNOST

Ekološka revolucija na področju gospodinjskih aparatov je tu. Philips Domestic Appliances predstavlja prvi popolnoma trajnostni set za zajtrk Eco Conscious, izdelan s 100-odstotno bioplastiko iz odpadnega rastlinskega olja. Linija vključuje sodobno oblikovan grelnik vode, opekač kruha in mešalnik, ki omogočajo tudi varčevanje z energijo.

Čas je za velike ekološke premike

Ste vedeli, da je bilo od leta 1950 na svetu proizvedenih kar 8,3 milijarde ton plastike, od tega smo je uspeli reciklirati le 9 odstotkov? Vsako leto proizvedemo dodatnih 300 milijonov ton in kar 8 milijonov ton je letno konča v morjih in morskih prebivalcih, s tem pa tudi na naših krožnikih. Tudi vsak izmed nas v povprečju letno zaužije sedemdeset tisoč plastičnih mikrodelcev. Kljub temu naj bi do leta 2050 proizvedli še štirikrat več plastike, njena razgradnja pa lahko traja tudi 450 let. Čas je torej za velike premike k bolj ekološkemu ravnanju in podjetje Philips Domestic Appliances je naredilo prav to, preboj na področju razvoja in proizvodnje trajnostnih materialov.

Z ekološko ozaveščeno linijo gospodinjskih aparatov za pripravo zajtrka Eco Conscious premika mejnike, saj so aparati izdelani iz 100-odstotne plastike na bio-osnovi in omogočajo manjšo porabo električne energije.

Boljši zajtrk za boljši svet z linijo Philips Eco Conscious

Trajnostno zasnovani in sodobno oblikovani grelnik vode, opekač kruha in mešalnik Philips Eco Consciousimajo visokokakovostne funkcije z majhnim vplivom na okolje in potrošnikom ponujajo zeleno alternativo.

“Izdelki linije Eco Conscious predstavljajo enega od naslednjih korakov na naši poti k doseganju celovitega sklopa zavez na vseh dimenzijah ESG (Environmental, Social, Governance): okolja, družbe in upravljanja. Z uvajanjem plastike na biološki osnovi* , izdelane iz uporabljenega jedilnega olja in drugih rastlinskih odpadkov, prispevamo k zmanjšanju emisij CO2 , pomagamo zmanjševati onesnaževanje vode, omejujemo splošno rabo talnih virov (kar pomeni manjši vpliv na proizvodnjo hrane) in ustvarjamo izdelke z deli, ki jih je mogoče reciklirati. Naša želja je, da bi sčasoma oblikovali celotno kolekcijo izdelkov Philips Domestic Appliances, ki bi bila zasnovana z mislijo na trajnost.” – Eelco Smit, vodja za trajnost pri Philips Domestic Appliances

“Philips Domestic Appliances je na poti, da postane še bolj trajnostno podjetje. Ciljamo k razvoju izdelkov, ki so narejeni iz trajnostnih materialov, ki jih je enostavneje popraviti, obnoviti in reciklirati ter tako prispevati k zmanjševanju količine odpadkov. Trdno delamo, da dosežemo svoj cilj s sprejemanjem zavestnih odločitev in skrbimo za domove in naš planet. V letu 2021 smo obnovili 14.300 izdelkov in jih ponudili končnim kupcem preko spletnega mesta Philips.com. Sedaj smo predstavili linijo trajnostnih izdelkov za zajtrk. Z navdušenjem pozdravljam prihodnost, saj nadaljujemo z doseganjem naših ciljev z ustvarjanjem trajnostnih odločitev in tako pomagamo ljudem spreminjate bivališča v domove.” – Henk S. de Jong, CEO Philips Domestic Appliances

Preboj na področju razvoja in proizvodnje trajnostnih materialov

Uvedba plastike na biološki osnovi, izdelane iz uporabljenega jedilnega olja in drugih rastlinskih odpadkov, v sestavo izdelka ne pomeni le zmanjšanja onesnaževanja vode, emisij CO2 in celotne uporabe naravnih virov, temveč pomeni tudi preboj na področju razvoja in proizvodnje trajnostnih materialov. Pri Philipsu so uspešno izdelali celotno ohišje aparatov serije Eco Conscious iz 100-odstotno bioloških in ponovno uporabljenih odpadkov. Celovit trajnostni set zmanjša emisije CO2med proizvodnim procesom za 21-odstotkov.

Opekač kruha z osmimi nastavitvami popečenosti

Z osmimi nastavitvami popečenosti, vključno s funkcijo ponovnega segrevanja in odmrzovanja, pripravite toast točno tako, kot imate najraje. Samodejni gumb za izklop zagotavlja varčevanje z energijo. Opekač je opremljen s priročnim odstranljivim pladnjem za drobtine in odstranljivim pokrovom za prah.

Grelnik vode – ni treba zavreči niti kapljice

Vsako jutro si hitro in enostavno pripravite najljubši jutranji napitek. Grelnik Philips Eco Conscious ima prostornino 1,7 litra in enostaven indikator ravni vode. Tako natančno veste, koliko vode potrebujete in vam ni treba zavreči niti kapljice. Za varčevanje z energijo poskrbi tudi samodejni gumb za izklop.

Mešalnik brez BPA in v embalaži brez plastike

Pripravite si svoj najljubši smuti za na pot. Mešalnik je opremljen s tehnologijo ProBlend, ki združuje 350-vatni motor z rebrastim vrčem in ostrimi rezili za ustvarjanje gladkih mešanic brez grudic. Prenesite aplikacijo NutriU in odkrijte nove recepte za svoj mešalnik ter tako zmanjšajte količino zavržene hrane. Vrč Tritan™ Renew iz reciklirane plastike ima elegantno in ergonomsko obliko ter služi tudi kot plastenka za vodo, tako da lahko zmanjšamo porabo plastike za enkratno uporabo. Poleg tega ne vsebuje BPA, je varen za stik s hrano in primeren za pomivalni stroj. Da bi še dodatno zmanjšali količino odpadkov, je izdelek pakiran v embalaži brez plastike, vrečka pa je izdelana iz 100 % recikliranega papirja. Izdelki linije Eco Conscious so zaradi dizajna, ki ga je navdihnila narava, svilnato belega matiranega zaključka in naravnih materialov bolj trajnostna alternativa, hkrati pa imajo tudi eleganten in čist dizajn. Grelnik vode in opekač kruha sta bila leta 2022 nagrajena z nagrado za oblikovanje Red Dot, mešalnik pa je prav tako prava paša za oči – kot nalašč za vsako kuhinjo.

100 zamisli za pripravo najljubših napitkov

Pri Philipsu verjamejo, da mora biti zdravo kuhanje enostavno, ne da bi pri tem poslabšali okus. Zato aplikacija NutriU ponuja več kot 100 zamisli za pripravo najljubših napitkov za zajtrk, obrokov in prigrizkov z novim Philipsovim mešalnikom serije Eco Conscious. Aplikacija vam pomaga tudi pri zmanjševanju količine zavržene hrane z iskanjem večnamenskih idej za vašo hrano v hladilniku. Od zdravih čokoladnih sladic do glavnih obrokov, polnih hranilnih snovi – recepte naredimo zdrave, ne da bi pri tem okrnili slasten okus. Z aplikacijo, ki vam nudi navdih in enostavno uporabo izdelka preprosto dodajte sestavine v kozarec, ga zaprite, zmešajte in uživajte. Ko končate s pripravo slastnega smutija, kozarec preprosto sperite ali ga postavite v pomivalni stroj.