PHANTOM JE ŽIVLJENSKI SLOG

“Fantomi obstajajo v popolnoma nepoznanem okolju,” je Rolls-Royceov zdaj že nekdanji direktor globalnih komunikacij, Richard Carter, dejal novinarjem v hotelu Maybourne Riviera s petimi zvezdicami v Monaku – primernem prizorišču za preizkušanje novega Rolls-Royce Phantom VIII. Toda gostje niso bili tam, da bi “vozili” Phantoma, saj biti za volanom popolnoma zgreši bistvo tega avtomobila.

Carter je še naprej opisoval izkušnjo Rolls-Roycea kot “popolnoma ekscentrično”, pri čemer je namigoval na neomejeno naravo personalizacije, ki omogoča, da Phantom ustreza potrebam stranke, in kako je vsak avto podaljšek voznika. Ni redko slišati o “osebnosti” avtomobila, ne glede na to, ali je “šarmanten” ali “surov”, vendar bi samo Rolls-Royce svoj avto imenoval “ekscentričen”. Enak pristop je uporabljen v notranjosti, saj je Rolls-Royce armaturno ploščo preimenoval v »galerijo«, pri čemer je izraz skoval po stekleni prevleki, ki lebdi na katerem koli materialu, zaključku, barvi, dizajnu, vzorcu ali učinku, ki si ga je mogoče zamisliti.

Rolls-Royce je izdelek, po katerem se merijo vsi drugi luksuzni izdelki, in samo Phantoma lahko njegov direktor za globalne komunikacije razglasi za “največji luksuzni izdelek na svetu – ne luksuzni avtomobil – izdelek.” Rolls-Royce Phantom ni podoben nobenemu avtomobilu na svetu. Piše pravilnik o luksuzu. Če mislite, da je BMW serije 7 poslovni razred, Mercedes-Maybach pa prvi razred, potem je Phantom zasebno letalo.

Prevzeti ste od trenutka, ko vaše oči ujamejo Phantoma. To je velikansko in impozantno. Specifikacija »Iconoclastic« ponuja »Spirit of Ecstasy« iz ogljikovih vlaken, ki krasi zatemnjen kromiran nos in služi kot svetilnik superiornosti in veličastnosti. 22-palčna platišča spominjajo na Rolls-Royce iz dvajsetih let prejšnjega stoletja, zaradi lebdečih pokrovov “RR” pa se zdi, da Phantom lebdi nad asfaltom. Tu je tudi mehko brnenje 6,7-litrskega motorja V12, ki je tako natančno izdelan, da je lahko na njem uravnotežimo kovanec. Vrata, ki se zaprejo s pritiskom na gumb, nagibni masažni sedeži, mize za piknik z zasloni za informacije in razvedrilo, zložljiva kozmetična ogledala, dežniki v vratih, žaluzije, eden najboljših zvočnih sistemov na svetu… Vse je zelo prefinjeno, elegantno.

Phantom je življenjski slog sam po sebi.

Ne glede na to, kje sedite – od sovoznikovega sedeža do globin zadnjega dela – ste obdani z obilico okrasja. Najboljše usnje je mogoče prilagoditi v kateri koli barvi, kot tudi plišaste preproge iz jagnječje volne. Omarica za pijačo se odpre in nudi prostor za steklenico šampanjca in dva kozarca, medtem ko je omarica za viski ali morda humidor za cigare, če vam je ljubše, lepo pospravljena v sredinski naslon za roke. Preprosto povedano, skoraj vsak vidik je osredotočen na zahtevne okuse in zahteve lastnika ter služi kot razširitev vaše osebnosti in življenja.

Kot avtomobil pa je Phantom več kot zmožen biti prijeten stroj. Pod pokrovom motorja je veliko, da lahko zabavate svojo desno nogo, krmiljenje je presenetljivo pozorno, izkušnja voznikovega sedeža pa ni nič drugega kot razkošna. Toda to res ni smisel Phantoma ali katerega koli Rolls-Roycea. Ko je avto tako razkošen, bi morda uživanje v vožnji veljalo za neotesano.

Namesto tega, na voznikovem sedežu ali za njim, gre za uživanje v izobilju Phantoma. Ta avto ponuja aristokratski pridih brezhiben okus. Stranke “ne želijo, da se Phantom spremeni.” To ni zato, ker so obtičali na svojih poteh, ampak zato, ker ne morete doseči popolnosti. Phantom je najbližje temu.

Ko vozite Phantoma, so vse skrbi tega sveta v trenutku pozabljene. In ne pozabite, “Rolls-Roycea ne kupite le, temveč ga naročite.”