PGA TOUR PRIHAJA NA POMOČ

Dva tedna po tem, ko je PGA Tour prekinil igranje kot odziv na pandemijo koronavirusa, so sedaj stopil v krog, da bi pomagali premostiti finančno vrzel, ki jo je izbruh povzročil igralcem. V dopisu, ki so ga člani Toura poslali v petek, je krog predstavil številne programe za finančno pomoč igralcem, ki so neodvisno pogodbeno vezani in so v celoti izplačani glede na njihovo uspešnost. “Priložnosti za igranje so enake finančnim priložnostim, zato smo zaskrbljeni zaradi škode, ki jo prinašajo odpovedani turnirji za nekatere naše člane,” je napisal Tyler Dennis, podpredsednik in šef operacij Tour.

V dopisu je razloženo, da predpisi IRS prepovedujejo Touru razdeljevanje nezasluženih finančnih nagrad članom, vendar je krog ustvaril številne programe za igralce, vključno z modelom za napredno plačilo, ki temelji na predvidenih zaslužkih FedExCup. Glede na to, kje je igralec predviden na trenutnem seznamu FedExCup, lahko prejmejo do 100.000 dolarjev nagrade, ki bo po ponovnem zagonu tekmovanja odstranjena iz dodatka za zaključek sezone. Tour je ustvaril tudi program, ki bo igralcem omogočil, da zahtevajo akontacijo za prihodnja ponedeljkova pro-am mesta (do 30.000 USD) in predplačila za prihodnji zaslužek., zveza pa bo tudi pospešila postopek, da igralci umaknejo sredstva iz svojih pokojninskih načrtov na podlagi finančnih potreb. V sporočilo so bili vključeni tudi kediji, za katere bo turneja omogočila delno distribucijo začasnega programa med sezono ter možnost, da vložijo finančne zahteve v sklad Caddy Benevolent.

Tiger Woods' wild Thursday ride at THE PLAYERS

Tour se sicer ne igra od prvega kroga prvenstva The Players Championship v začetku tega meseca in se bo predvidoma znova začel na Charles Schwab Challenge 21. maja, čeprav se priznava, da razpored ostaja v zraku. “Raven negotovosti glede pandemije koronavirusa nas je privedla do dela po alternativnih načrtih v primeru dodatnih odpovedi ali odlog,” je zapisano v dopisu.