PESTRA ZASEDBA, KI BO KROJINA BMW INTERNATIONAL OPEN

Letošnji BMW International Open bo na najprestižnejšem nemškem turnirju zopet nudil prostor za tekmovanje na najvišjem nivoju. Prvič bo tako nastopil norveški vzhajajoči zvezdnik Viktor Hovland, ki se bo spopadel z zmagovalci velikih turnirjev, zvezdami Ryderjevega pokala, legendami turnirja in impresivno nemško četverico. Odločitev o tem, ali bodo dovolili gledalce in, če da, koliko, bo sprejeta v prihodnjih tednih v tesnem sodelovanju z oblastmi in evropsko turnejo kot tako. Do takrat vstopnice ne bodo naprodaj. Organizator BMW bo vsem ljubiteljem golfa in športa kljub temu ponudil bogato multimedijsko turnirsko izkušnjo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BMW Golfsport (@bmw_golfsport)

Naslednji igralci so že potrdili udeležbo na BMW International Open 2021:

Martin Kaymer: Leta 2008 je dvakratni zmagovalec velikih turnirjev pri 23 letih in 177 dneh osvojil 20. BMW International Open. Zaradi tega je Kaymer najmlajši zmagovalec v zgodovini turnirja in edini Nemec, ki je dvignil ta tako želeni pokal.

Viktor Hovland: Norveška zvezda v vzponu naj bi letos prvič nastopila v Münchnu. S komaj 23 leti se je svetovna številka 15 (od 19. aprila) že uveljavila med najboljšimi na svetu, letos pa iima prvič željo nastopiti na Ryderjevem pokalu.

Padraig Harrington: Trenutni kapetan pokala Ryder in dvakratni zmagovalec velikih turnirjev je dobrodošel gost na BMW International Open. Irec morda še ni zmagal na turnirju, a sta se z Retiefom Goosenom leta 2006 zelo približala in v play-offu dobro namučila končnega zmagovalca Henrika Stensona.

Sergio García: Zmagovalec Masters 2017 je bil del španskega play-offa leta 2011, ki se je v anale BMW International Open zapisal kot najbolj dramatičen zaključek v zgodovini turnirja. Na koncu se je moral García zadovoljiti z drugim mestom za Pablom Larrazábalom.

Bernd Wiesberger: Avstrijec je v svoji karieri osvojil enajst zmag na turnirjih – vendar v njegovi zbirki še vedno manjka zmaga na BMW International Open. Njegov najboljši rezultat doslej: četrto mesto leta 2013.

Louis Oosthuizen: Na začetku tisočletja je bil Južnoafričan redni gost GC München Eichenried, vendar še ni “povohal” prve deseterice. Največji uspeh v svoji dosedanji karieri je dosegel na legendarnem Old Course v St. Andrewsu, ko je leta 2010 osvojil Open Championship.

Rafa Cabrera Bello: Španec je priljubljen redni igralec na BMW International Open in že nekaj let sodeluje na najprestižnejšem nemškem turnirju. Leta 2010 je bil tretji, štiri leta kasneje pa je končal na drugem mestu.

Thomas Bjørn: Danec je z dvema zmagama skupni rekorder BMW International Open skupaj s Paulom Azingerjem, Pablom Larrazábalom in Henrikom Stensonom. Kapetan Ryder Cup 2018 je turnir osvojil v letih 2000 in 2002.

Andrew Johnston: “Beef” je na BMW International Open prvič nastopil leta 2012. Od takrat je Britanec redno nastopal na turnirju in bil vedno priljubljen med oboževalci na igrišču. Johnston je poleg nemškega kontingenta vedno eden izmed najbolj priljubljenih igralcev.

Stephan Jäger: Fant iz Münchna, ki je odraščal za vogalom prizorišča v Eichenriedu, se leta 2021 ponovno vrača domov. Aprila je Jäger proslavil šesto turnirsko zmago na US Korn Ferry Tour – in rad bi ponovil podvig na evropski turneji.

Alex Cejka: Drugo mesto leta 2003, tretje v letih 2004 in 2010: Alex Cejka redno dosega vrhunsko formo na BMW International Open. Zdaj star 50 let, na turnirju pa je igral že leta 1989.

Max Kieffer: BMW International Open brez Maxa Kiefferja? Težko si je to predstavljati! Kieffer je v odlični formi: pred nekaj dnevi je Nemec le za las zgrešil svojo prvo zmago na evropski turneji, kjer se je ustavil v izločilnih bojih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BMW Golfsport (@bmw_golfsport)

2021 Koledar BMW Golfsport.

BMW International Open: Golfclub München Eichenried (GER), 23. – 27. junij.

BMW Championship: Caves Valley Golf Club (Baltimore, ZDA), 23. – 29. avgust.

BMW PGA Championship: Wentworth Club (London, ENG), 8. – 12. september.

43. pokal Ryder: Whistling Straits (Kohler, ZDA), 21. – 26. september.

BMW Ladies Championship: LPGA International (Busan, KOR), 21. – 24. oktober.

BMW Golf Cup World Final: Emirates Golf Club (Dubaj, VAE), 5. – 10. december.