PAUL CASEY JE ZMAGOVALEC OMEGA DUBAI DESERT CLASSIC

Anglež, ki si je prvo zmago prislužil pred dvajsetimi leti na Gleneagles Scottish PGA Championship, je na svoji poti postavil marsikateri mejnik in postal šele 18. igralec, ki je 15-krat zmagal na evropski turneji. S svojim zadnjim uspehom se je na prestižnem seznamu zmagovalcev izenačil z Thomasom Bjørnom in Padraigom Harringtonom.

“15 zmag je kar kul,” je dejal Casey. “Želel sem jih 15. Zmaga na The Porsche European Tour leta 2019 je bila zadnja, ta pa je 15. in to je ikoničen dogodek, zato sem tako vesel.

Anglež je sicer v Združenih arabskih emiratih z zmagami v Abu Dabiju v letih 2007 in 2009 sila uspešen, po novem pa se je podpisal tudi pod puščavski hat-trick, saj je na igrišču v Emirates Golf Clubu nastreljal 17-pod in tako končal štiri udarce pred Južnoafričanom Brandonom Stoneom, Scot Robert MacIntyre pa je končal pri 12-pod. Anglež Laurie Canter si je delil četrto mesto s Fincem Kallejem Samoojem z 10-pod, medtem ko je Garcia, zmagovalec OMEGA Dubai Desert Classic 2017, zasedel šesto mesto z 9-pod, skupaj s kapetanom Ryderjevega pokala 2021 Padraigom Harringtonom in Avstrijcem Berndom Wiesbergerjem.

Casey je po tekmovanju govoril tudi o svoji želji, da bi septembra že petič nastopil na Ryderjevem pokalu, zanimivo pa je, da je dosegel 350. zmago za angleške golfiste.