PATEKOV POSEBEN NAČIN PRIKAZA DATUMA

Izredno bogastvo, razstavljeno v muzeju Patek Philippe, je povabilo k odkrivanju izjemnih kosov, ikon najsodobnejšega mojstrstva. Ena izmed ur, ki je postavljena v središče, žepna ura s premerom 46 mm, namenjena ameriškemu trgu, se ponaša z zelo originalnim prikazom datuma in meseca. Ti podatki so izpisani drug ob drugem v eni vrstici. In prav to je tisto, kar je ženevskega urarskega izdelovalca navdihnilo, da je ustvaril model In-line Perpetual Calendar 5236P. Na modro-črni časovnici tako odkrijemo enak način zapisa datuma, ki je torej zapisan v le eni vrstici. Obstaja pa precejšnja razlika med obema modeloma. Novinec namreč uporablja štiri diske za sprožanje prikaza datuma, medtem ko je prejšnji model uporabljal tri.

Da bi dosegli ta rezultat, je znamka razvila kaliber QL 31-260 PS, ki zagotavlja rezervo moči do 48 ur. To samonavijajoče se gibanje najde svoje mesto v platinastem ohišju s premerom 41,3 mm, poleg datuma pa omogoča tudi prikaz indikatorja dneva in noči ter prestopnih let. Ob 6. uri lahko opazimo tudi odprtino, ki razkriva lunine faze. Mikrorotor in okrašeni mostovi ure vabijo k občudovanju skozi zadnji del ohišja iz safirnega kristala.

Čisto eleganco modela In-line Perpetual Calendar 5236P še bolj poudarja moder trak iz aligatorjeve kože, pritrjen na zložljivo zaponko.