PARTNERICI TUDI IZVEN POKALA SOLHEIM

Jennifer Kupcho in Lizette Salas sta v soboto zmagali na turnirju Dow Great Lakes Bay Invitational in zaključili z 9-pod 61.

Partnerici v ameriški ekipi pokala Solheim sta v Midland Country Clubu končali z 26-pod 254, potem ko sta sredo začeli z 68 v alternativnem udarjanju, v četrtek nastreljali 61 in v petek prevzeli vodstvo s štirimi udarci z alternativnim udarjanjem, ki jima je prineslo skupnih 64.

“Neverjetno je bilo biti ob Lizette,” je dejala Kupchova. “Mislim, da sem bila malo živčna, a sem prišlal danes samo zato, ker je nisem hotela razočarati. Prepričana sem, da se je verjetno počutila enako.”

Kupchova je zmagala tretjič letos in v karieri, medtem ko je Salasova osvojila svoj drugi naslov na turneji. Kupchova je zmagal na velikem prvenstvu Chevron v začetku aprila v kalifornijski puščavi in ​​na Meijer LPGA Classic prejšnji mesec v Belmontu v Michiganu. Salasova je leta 2014 osvojila tudi prvenstvo Kingsmilla.

“Dolgo je trajalo,” je dejala Salasova. “Brez nje ne bi zmogla. Je odlična tekmovalka, odlična prijateljica in neverjeten partner na igrišču za golf. Ta teden sva igrali čudovit golf. Moja naloga je bila – ali moj cilj je bil – igrati dobro zanjo. Predstavili sva, kako se najini igri lahko dopolnjujeta.”

Kot partnerici na pokalu Solheim 2021 sta dosegli rezultat 2-0-1.