PARK NOW STOPA NA NOVO POT

Kot je bilo povedano ob podpisu, sta se družbi BMW in Daimler Mobility AG dogovorili, da skupno podjetje PARK NOW prodata družbi EasyPark, kar so predhodno odobrili ustrezni organi. PARK NOW je funkcija parkiranja skupnih podjetij YOUR NOW izdelovalcev avtomobilov, skupaj s storitvami za skupno rabo avtomobila (SHARE NOW), iskanja prevoza in načrtovanja poti (FREE NOW/REACH NOW) ter polnjenja vozil (CHARGE NOW) v Evropi ter Severni in Južni Ameriki. EasyPark, močan in izjemno izkušen mednarodni igralec, ki letos praznuje 20-letnico delovanja, namerava prevzeti družbo PARK NOW z namenom nadaljnje razširitve poslovnih aktivnosti v skladu s svojim globalnim načrtom rasti.

Aplikacija Easy park

Aplikacija Easy park

Oba lastnika skupnih podjetij YOUR NOW sta pod okriljem družbe PARK NOW v zadnjih letih razvila globalnega ponudnika storitev digitalnega parkiranja. PARK NOW posluje pod blagovnimi znamkami RingGO, PARK NOW, PARK LINE in PARK MOBILE v 11 državah. PARK NOW nudi širok nabor digitalnih storitev, povezanih s parkiranjem, tako v parkirnih hišah in na ulici v več kot 1.100 mestih. Stranke lahko parkirna mesta rezervirajo in plačajo vnaprej na spletu ali prek aplikacije. EasyPark je hitro rastoče evropsko podjetje za mobilnost, ki voznikom pomaga na daljavo poiskati, upravljati in plačati parkirnino ter polniti električno vozilo. EasyPark s svojo inovativno tehnologijo pomaga podjetjem, upravljavcem in mestom pri upravljanju, načrtovanju in organizaciji parkirišč, ki nemoteno deluje v več kot 2.200 mestih v 20 državah po Evropi in Avstraliji. Družba Deloitte je podjetju leta 2019 in 2020 podelila nagrado za najbolje upravljana podjetja (Best Managed Companies). Nameravani prevzem družbe PARK NOW družbi EasyPark omogoča nadaljnjo rast in določanje tempa v storitvah digitalne mobilnosti, povezane s parkiranjem, na globalni ravni. Obe podjetji imata popoln položaj za pokrivanje trgov v ZDA in Evropi. Oba ponudnika storitev sta izjemno predana zagotavljanju zadovoljstva strank ter imata enako podjetniško kulturo, ki temelji na navdušenju nad tehnologijo in nenehnim prizadevanjem za izboljšave. Poganja ju strast do pametne mobilnosti ter čistejših mest, ki bodo primernejša za življenje. S svojima globalnima pokritostjo in izkušnjami ter integrirano ponudbo namerava družba EasyPark financirati dodatno rast in širitev ter bo v prihodnosti svojim strankam nudila še boljše integrirane storitve.

VEČ INFORMACIJ O APLIKACIJI IN DRUŽBI SAMI LAHKO NAJDETE NA: KLIK.

 

Izvršni direktor družbe PARK NOW, Jörg Reimann, pravi:»Družbi PARK NOW in EasyPark imata skupni cilj: ustvariti rešitve, ki racionalizirajo parkiranje v nekaj preprostega, hitrega in enostavnega za voznike, upravljavce in mesta. Dober občutek je, da lahko skupaj z družbo EasyPark še naprej poganjamo inovacije. Za podjetja, ki upravljajo parkirišča, so tržni pogoji za izgradnjo in pridobivanje obsega s tem procesom še posebej močni. Celota je močnejša od seštevka svojih delov.«

EasyPark, Uroš Maklič nacionalni direktor pravi: »Zelo vznemirljivo je dejstvo, da bo družba EasyPark sedaj naredila korak naprej s predvidenim prevzemom družbe PARK NOW. To pomeni, da lahko še naprej skrbimo za inovacije in razvijamo svojo ponudbo storitev v Sloveniji, ter širimo svoje poslovanje z vstopom v več mest, k več upravljavcem parkiranja in voznikom. Resnično se veselim, da bom del tega potovanja.«

Stranke so se dogovorile, da ne razkrijejo pogojev transakcije. Dogovor je predmet predhodnih odobritev zadevnih protimonopolnih organov.