PARIS PARIS

Vsaka od dišavnih vodic Eau De Chanel je potovanje, zakoreninjeno v občutkih, spominih in čustvih. Navdihnjena z kraji, ki so bili pomembni Gabrielle Chanel, kolekcija Les Eaux de Chanel vsebuje šest svežih dišav, ki ponujajo pobeg in vas vabijo na potovanje. »Navdihnile so me destinacije, ki so močno povezane z znamko Chanel. Vsaka od njih je pustila svoj pečat na eni od teh dišav,« pojasnjuje Olivier Polge, parfumski ustvarjalec, ki ustvarja za hišo Chanel. Na prvi pogled preprosti, Les Eaux de Chanel pušča dišavno sled, ki postopoma razkrije njihovo izjemno kompleksnost. Vsaka kompozicija je del iste vonjalne partiture, ki je odmevala v vsaki dišavi znamke Chanel vse od nastanka znamenite dišave No 5 v letu 1921. Po sledi dišav Paris Biarritz, Paris Deauville in Paris Venise v letu 2018, uživanju s sončnim oddihom Paris Riviere v letu 2019 in podani pustolovščini po škotskem višavju z dišavo Paris Édimbourg je v letu 2022 čas za novo potovanje in novo destinacijo z dišavo Paris Paris. Pariz kot točka odhoda. Nekatera potovanja opravimo v resničnem življenju, o drugih sanjamo.

»S Paris Paris sem ustvaril iskrivo cvetlično kompozicijo, ki jo je navdihnila lahkotna eleganca Parižank.« – Olivier Polge

Tiste, ki nam jih ponuja kolekcija dišav Les Eauc De Chanel nam omogočajo kar oboje. Odvijajo se tako v naši domišljiji kot so lahko tudi stacionarna oblika potovanj. Paris Biarritz kot aktiven, revitalizirajoč oddih po jugozahodni Franciji s pogledom na ocean. Opoj grenivke in mandarine prepojen z vodno noto in akordom šmarnice v spremstvu vetiverja, vse to skupaj daje dišavi poživljajočo kakovost. Paris Deauville je kot sprehod ob obali Normandije, obdan z ostro zeleno visoko travo. Poživljajoča pomarančna lupina in bazilika se prepustita mehkejšemu akordu vrtnice, jasmina in bazi pačulija. Paris Venise prikliče baročno mesto in poti znamenitega Orient Expressa, oblazinjen z vsem mogočim udobjem. Note jagodičja, irisa in geranije segrejejo mehkobo cedre in puščajo toplo ovijajočo se sled. Paris Riviera je sijoča, cvetlična dišava par excellence. Sončen pobeg na Azurno obalo. Sredozemski jasmin in neroli, briljantna kot sončni žarek, se prepojita s svežino pomarančne lupine in petitgraina predenj se umakneta subtilni bazi sandalovine in benzoina. Paris Édimbourg je lesna, aromatična dišava. Poglobljeno sprehajanje po razgibanem škotskem podeželju, ki je živahno in sveže. Hrustljave, intenzivne, aromatične note brinovih jagod in cipres so združene s toplimi toni vključno s cedro in vetiverjem, ki dajejo svoje dimljene rahlo šotne lastnosti. In Paris Paris? Pri novi dišavi gre za živahno vonjalno potovanje, prežeto s svežino in lahkotnostjo. Doživeti Paris Paris pomeni znajti se v Parizu Gabrielle Chanel, brezčasnem mestu, polnem življenja, pristnega značaja in sodobnega duha. To je Pariz naših sanj, ki je bil idealiziran skozi bežne podobe. S privlačnim in neponovljivim slogom Parižank. Kot umirjeno jutro, preživeto na terasi pariške kavarne. Kot sveža, začinjena vrtnica z naravnim elegantnim šarmom. Za utelešenje bistva te nove destinacije se je Olivier Polge odločil za damaščansko vrtnico, polno značaja, ki razkriva številne vidike, ki so podkrepljeni s svežimi citrusnimi poudarki in dodatno poudarjeni z ostrino izvlečka rožnatega popra, ter elegantno bazo pačulija. Parfum Paris Paris se nahaja v enaki prefinjeni, ukrivljeno ovalni steklenici kot druge dišave kolekcije Les Eaux De Chanel. Čeprav je v sestavi precej prefinjena, hkrati odmeva lahkotnost dišav, ki jih je ustvaril Olivier Polge. Izdelan je iz visoko kakovostnih materialov, ki se uporabljajo v svoji napreprostejši obliki. Tanka, lahka steklenička razkriva rožnato dišavo, ki jo navdihujejo bleščeče kamnite fasade pariških zgradb na zgodnjem jutranjem soncu. Prekrit je s črnim pokrovčkom biološke osnove z vgraviranim dvojnim C-jem.

Embalaža iz valovitega kartona, ki običajno ni vidna, je preoblikovana v mehak ovoj, ki nima laminiranega ali sijajnega premaza zaradi česar jo je lažje reciklirati. Paris Paris je na voljo kot ovojna meglica, ki ponuja razkošno, velikodušno uporabo dišave, zaradi česar je uporaba dišave skozi dan še toliko bolj prijetna. In z njo ste v Parizu lahko vsak dan.