PAMETNA URA, KI TO VENDARLE NI

Včasih časomer močno presega preprosto funkcijo določanja časa. Lahko postane tudi kurir, ki prinaša novice, ideje ali želje. Pri H. Moser & Cie je časomer, ki prinaša sporočilo, postal navada, prepojena z veliko elegance in kančkom humorja. Tako je bilo že leta 2016, ko se je, da pod drobnogled postavi razcvet povezanih ur in obnovi vrednote, ki jih tradicionalno urarstvo predstavlja, rodila ura Swiss Alp Watch –  le nekaj mesecev po predstavitvi pametne ure, iz katere ohlapno črpa navdih. Pet let po nastanku končna različica, znana kot Swiss Alp Final Upgrade, prinaša konec te čudovite dogodivščine.

Številčnica, temna kot zaslon v načinu mirovanja, je oblečena v Vantablack®, absolutno črnoino, proizvedeno iz spojenih ogljikovih nanocevk. Koncept H. Moser & Cie sicer še naprej ostaja zvest samemu sebi, saj je časomer predstavljen brez logotipov ter indeksa in na sebi nosi le par črnih urnih in minutnih kazalcev. Sekunde so prikazane v posebnem števcu, nastavljenem ob 6. uri, ki ga v veliki meri navdihuje “simbol za nalaganje”, ki se na zaslonih mobilnih telefonov prikaže, ko se konča posodobitev ali nalaganje aplikacije.

V pravokotno črno jekleno ohišje, prevlečeno z DLC (38,2 x 44 mm), je nameščen kaliber HMC324, ročno navijajoče se gibanje, ki zagotavlja neverjetno zalogo moči 96 ur.

Cena ure še ni znana, model pa je na voljo po predhodnem naročilu. Več informacij: KLIK.