PACIFIŠKA OHLADITEV

Parfums de Cologne znamke Louis Vuitton ustvarjajo čudovito odisejado vonja skozi ekstravaganco, svetle luči in sladko življenje ameriške zahodne obale. Razkrivajo vtise o Los Angelesu, fantazmagoričnem mestu, katerega kontrasti, razpoloženja in zrak so stalni vir navdiha za parfumerskega mojstra Jacquesa Cavallierja Belletruda, čudovitega skladatelja dišav, ki v različnih poglavjih te zbirke pripoveduje o kalifornijski pustolovščini.

V tej olfaktorični sagi, ki jo odlikuje edinstveno zavezništvo eterične, sadne meglice in cvetlične globine, vsak parfum de Cologne pripoveduje zgodbo o svetlobi, od nežnega dnevnega sijaja do žareče večerne iskrivosti. Primerno poimenovana Pacific Chill (Pacifiška ohladitev) odraža občutek dobrega počutja in vitalnosti. Užitek novega dne, ki ogreje kožo. Dišava z očiščevalno vibracijo, ki jo je navdihnila hladna kalifornijska naravnanost. Za sprostitev čutov in razširitev duha. Najnovejša novost v kolekciji Louis Vuitton Parfums de Cologne, Pacific Chill, je kolonjska voda, osredotočena na dobro počutje, izvirna dišava z učinkom razstrupljanja. Pacific Chill vsebuje regenerativno moč neskončnega oceana, njegovo energijsko moč za telo in duha, ki iščeta dobro počutje. Ponovno odkrivanje vzdušja zahodne obale, tega neomejenega, strastnega in divje ustvarjalnega območja. Nadaljevanje vzdušja, katerega dišave združujejo spontanost kolonjske vode s prefinjenostjo parfuma. Trenutek, ko prve ure sonca preženejo razposajenost noči v čistost jutra. Pacific Chill seže do obzorja. Kot globok vdih pred mirnim oceanom spodbuja vseh pet čutov in jih prilagaja prebujajoči se naravi, ko mesto počasi oživi pod kristalnim nebom. Pacific Chill, najnovejša stvaritev Jacquesa Cavallierja Belletruda, je drzno delo olfaktorne inovacije, izziv dišave za dobro počutje je izpolnjen. To je poživljajoč občutek, ki razburka čute in s sladkimi notami, ki božajo kožo, vodi v obilje. Pacific Chill ujame energije narave in dobro vpliva na dušo. Lahko jo opišemo kot dišavo, ki je kot jutranji svit nad oceanom. “Nekega jutra v Los Angelesu, ko sem klepetal z Alexom Israelom, sva oba naročila enega od tistih razstrupljevalnih smoothijev, ki jih obožujejo Kalifornijci. Sok, poln vitaminov, me je navdihnil in rekel sem Alexu: “Ustvaril bom razstrupljevalno kolonjsko vodo.” Skozi čustva sem poskušal prepisati blagodejne učinke te sadne mešanice. Črni ribez ima resnično zanimiv temperament.

Dišava je živahna, sadna, skoraj kot malina, vendar lažja, in je tudi koncentrat listov, ki ga držijo v zraku note cedrata in limone. Značaj črnega ribeza je nestanoviten, kar sem okrepil z mešanico semen koriandra in ambrette, bazilike, poprove mete in pomarančne esence. Od tod tudi bliskovit začetek, kot občutek listja, ki se oprime kože. Iz korenčkovih semen sem pridobil esenco, ki so jo razvili v Grassu. Ta esenca korenja ublaži učinek zelenih tonov črnega ribeza, ki so tako frontalni kot Gauguinova slika. Korenček je opojen, kremast, žameten, s kremastimi in žametnimi odtenki. V dišavi boste našli poudarke marelic, datljev in fig. Kar vnaša veliko globine in daje strukturo dišavi. Pridih majske vrtnice ponuja cvetlično sladkost in zapečati neponovljivo zavezništvo. Alex Israel je v kolekciji Parfums de Cologne znamke Louis Vuitton naslikal izvirno slikarsko promenado. Vsaka dišava zajame vidik dela velikega sodobnega umetnika in ga montira, kot da bi bila dišava slikovna tirnica. Odkar se je Alex Israel podal na to čudovito pustolovščino, deli svojo idealizirano vizijo Los Angelesa, svojega rojstnega mesta, mesta, nasičenega z neprimerljivimi barvami. Jacques Cavallier Belletrud se odziva v drugem kromatičnem registru, pri čemer rože in dišave uporablja kot barvno paleto z neverjetnimi odtenki. Alex Israel s kolekcijo Pacific Chill predstavlja enega od svojih najljubših krajev, kot da bi bilo to vabilo na njegov skrivni vrt. S krošnje s pogledom na Tihi ocean dopolnjuje svoje zaloge in se potopi v energijo. Zdaj je to izvirna in ekskluzivna freska za Louis Vuitton, ki postane impresionistična slika, ki izraža čustvo pogleda proti obzorju. Ta novi “vtis vzhajajočega sonca” ovije Pacific Chill v plašč zgodnje jutranje svetlobe, občutljive kromatične palete, ki najde odziv v zelenem flakonu s pridihom modre iridescence. Pacific Chill je stvaritev, ki se je rodila iz spokojnosti.

Da bi dopolnili to zelo kalifornijsko wellness vzdušje, sta parfumski vodici Pacific Chill priložena dragocen ovitek za dišave in potovalni kovček, ki ponazarjata sliko Alexa Israela na platnu Monogram, kar priča o bogati izdelavi znamke Louis Vuitton.