OZIRANJE NA ZGODOVINO S PRIDIHOM MODERNOSTI

Seiko je napovedal par novih časomerov Prospex, ki temeljijo na dveh potapljaških urah s prvih dni znamke. Elegantni novi kosi povzemajo časomera 62MAS iz leta 1965, prvo Seikovo potapljaško uro, ter nesimetrični Diver iz leta 1970.

Obe uri bosta na voljo s paščkoma iz blaga v rjavih in zelenih tonih, ustvarjenima z uporabo tradicionalne japonske tehnike pletenja, imenovano Seichu. Poleg tega, da časomeru ponuja edinstven tkani vzorec, daje tovrsten pašček končnemu izdelku večjo trdnost, kar štirikrat višjo od običajnih trakov iz tkanine Seiko.

Med tem ko se reinkarnacija 62MAS osredotoča na temno rjavo obrobo in brušeno številčnico z učinkom sončnih žarkov, Diver iz sedemdesetih ponuja izjemno teksturo skrilavca, ki privlači tudi najbolj zahtevne zbiratelje. In čeprav so časomeri morda podobni starinskim kolegom, na srečo ponujajo sodobne materiale in specifikacije, ki omogočajo vodoodpornost do 200 m. Seikovovo 3Hz samodejno gibanje Caliber 6R35 napaja obe uri s 70-urno rezervo moči, medtem ko protiodbojni safirni kristal skrbi, da bodo praske postale preteklost.

Časomera Prospex SPB239 (62MAS 1965) in SPB237 (1970 Diver), bosta na voljo junija oziroma julija na spletni strani Seiko, več pa na KLIK.