OMEGA POSKRBELA ZA IZJEMEN TURNIR!

Thriston Lawrence je osvojil svoj drugi naslov DP World Tour v sezoni, potem ko je v napeti končnici premagal Matta Wallacea za zmago na Omega European Masters 2022.

Južnoafričan je dan začel s tremi udarci prednosti, a ga je na vrhu v Crans-sur-Sierre Golf Clubu po 16 jamicah v nedeljo ujel neumorni Wallace. Ker sta oba igralca izenačeno odigrala 17. in 18. jamico, ter končala na 18-pod, je bila za odločitev o zmagovalcu potrebna končnica. In ker Wallace ni mogel doseči para na prvi dodatni jamici, je bila štirica dovolj dobra, da je Lawrenceu prinesla zmago na njegovem prvem obisku Crans Montane, kar je sprožilo vesele prizore na 18. zelenici.

Lawrence, ki je bil prvi zmagovalec obdobja DP World Tour na Joburg Open novembra, potem ko je bil ta dogodek zmanjšan na 36 jamic, se je na lestvici DP World Tour povzpel na deveto mesto. 25-letnik je v nedeljo dosegel štiri “birdije”, dvojnega “bugija” in “bugija” ter se podpisal pod skupnih 69.

Wallace je medtem dosegel 66 brez “bugijev” in končal z dvema udarcema prednosti pred kolegom Richardom Mansellom na tretjem mestu.