OKUSNA IZKUŠNJA, PREPROSTO VEČ MADURA

Davidoff Cigars predstavlja novo linijo Maduro z omejeno izdajo, ki navdušence razveseljuje s polnim občutkom srednje intenzivnega okusa. Nova linija Maduro, ki vključuje cigare Toro, Robusto in Short Corona, je naslednica prejšnje linije Maduro iz leta 2008. Navdušuje s prilagojeno mešanico z bolj uravnoteženim in niansiranim profilom okusa. Pravi Maduro je narejen iz časa – ker je čas enak okusu, da bi dosegli sladke note, ki so značilne za pravo okusno doživetje Maduro, je Davidoff v to cigaro vložil 16 mesecev fermentacije in 2 leti staranja.

Vse oblike so oblečene v temen ekvadorski ovoj iz razreda Corte #7, ki predstavlja skoraj polovico celotne arome. Ta list raste na zgornjem delu tobačne rastline, kjer prejme največ sončne svetlobe, zaradi česar ima debelejšo strukturo. Takšen list potrebuje veliko več časa za naravno fermentacijo. Davidoff je zato podvojil obdobje fermentacije lista Maduro’s swrapper in tako ustvaril naravno povišanje temperature v fermentacijskem kupu, ki je prilagojeno temu listu. Ta toplota na koncu privede do značilnega okusa cigare Maduro, ki je slajši, bolj prefinjen in aromatičen. “Čas je v naši novi liniji Maduro bistvena razlika. Ne dodajamo nobenih zunanjih virov toplote, temveč si privoščimo dovolj časa za izpopolnitev listov v našem strokovno vzdrževanem fermentacijskem kupu.

Rezultat tega delovno in časovno intenzivnega postopka, ki ga spremlja obsežno testiranje in mu sledi dolga faza staranja, je čudovito izpopolnjena cigara z okusom in telesom, ki bo na trgu zelo iskana. Prepričan sem, da bo naš novi Maduro, v katerega smo vložili toliko predanosti in znanja, čudovito zapolnil čas naših ljubiteljev,” pravi Edward Simon, CMO pri Oettinger Davidoff. Ta mešanica, sestavljena iz tobaka iz Ekvadorja, Mehike in Dominikanske republike, predstavlja spodbudo, značilno za pravo Maduro cigaro. Zlasti izjemen vpliv ekvadorskega ovoja poskrbi za sladko in kremasto izkušnjo.

Za začetek cigare Maduro je značilna prevladujoča sladkost, ki jo napovedujejo globoke note temne čokolade in vseobsegajoča kremastost. Prvo tretjino zaključijo namigi oreščkov in suhega sadja. V srednjem delu cigare prevladajo sladki okusi medu. Pojavijo se dopolnjujoče, a nikoli prevladujoče note hrastovega lesa, vse skupaj pa je podkrepljeno z nenehno kremastim okusom. V velikem finalu cigare Maduro se prej prevladujoča sladkost umakne bolj pikantni stimulaciji. Prevladujoče note praženih oreščkov ter arome zemlje in belega popra dodajo vznemirjenje in zaključijo to zabavno okusno doživetje. Davidoff svojo novo linijo Maduro predstavlja v elegantni leseni škatli z ohlapnim pokrovom. Satenasto lakiran zaključek škatle in črno zlati drugi trak cigar lepo poudarjata prefinjen značaj vrhunskih cigar. Nova linija Davidoff Maduro bo na voljo od 4. aprila 2024 pri izbranih trgovcih in vodilnih trgovinah Davidoff po vsem svetu. #timebeautifullyfilled davidoff.com