OKUSITE SLOVENIJO NA LOŠINJU!

Letošnjo pomlad bo otok Lošinj med prvomajskim podaljšanim vikendom zbral vrhunske kuharje iz regije v sklopu kulinarične wine&dine avanture “Okusi Slovenijo”. Trije priznani slovenski gostujoči chefi – Jure Tomič, Janez Bratovž in Igor Jagodic bodo združili moči s kulinaričnimi zvezdami lošinjske restavracije Alfred Keller – z Michelinovo zvezdico nagrajene restavracije Boutique Hotela Alhambra, ki jo vodi nadarjen mladi chef Michael Gollenz in velemojstra sodobne japonske kuhinje Orhana Cakirogluja iz restavracije Matsunoki Lošinjskega Hotel Bellevue.

Program “Okusi Slovenijo” se začenja v soboto, 29. aprila, z vinsko delavnico v hotelu Bellevue, ki jo bo vodila slovenska sommelierka Nina Bratovž. Nina izhaja iz uveljavljene kulinarične družine Bratovž in v znameniti ljubljanski JB Restavraciji – prvi slovenski restavraciji, uvrščeni na prestižno lestvico 50 najboljših svetovnih restavracij in po izboru Daily Meala eni izmed 10 najboljših evropskih restavracij – vodi vinski program.

V nadaljevanju dneva bo v Hotelu Bellevue na večerji 6-Hands Dinner vrhunske jedi pripravljal svetovni prvak v testeninah, večkrat nagrajeni chef in dobitnik prestižne nagrade JRE (Jeunes Restaurateurs d’Europe) za najboljšo storitev po Gault&Millau, Jure Tomič iz restavracije Debeluh v Brežicah, ki tradicionalno slovi kot najbolj priljubljena “hrvaška” restavracija zunaj Hrvaške.

Tomiču se bosta pridružila legendarni Janez Bratovž iz JB Restavracije, pionir slovenske kulinarike in eden najboljših kuharskih mojstrov na svetu ter velemojster sodobne japonske kuhinje Orhan Cakiroglu iz restavracije Matsunoki, čigar impresivno kariero dokazujejo številna gostovanja v kuhinjah najbolj znanih in slavnih svetovnih restavracij. Večerja, ki jo bo skuhalo šest odličnih rok, se bo družila z vini Simčič, ki pripovedujejo zgodbo o čarobnih Brdih v Sloveniji.

V nedeljo, 30. aprila, bo večerjo 4-Hands Dinner v soju Michelinovih zvezdic v Boutique Hotelu Alhambra pripravil chef Igor Jagodic iz ljubljanske restavracije Strelec, ki je poleg Michelinove zvezdice prejel še štiri kuharske nagrade Gault&Millau kape za svoje delo in chef Michael Gollenz iz signature restavracije Alfred Keller Boutique Hotela Alhambra. Vrhunske jedi s podpisi nagrajenih restavracij bodo spremljala vina Movia iz priznane družinske kleti v Brdih, katere korenine segajo v leto 1820.

Vrhunec edinstvenega gastronomskega užitka bo 1. maja, ko bo vseh pet kuharskih mojstrov skupaj pripravilo kosilo in tako zaokrožilo dišečo avanturo spoznavanja okusov Slovenije.

Hotel Bellevue se nahaja v čarobnem zalivu Čikat na Malem Lošinju. Slovi po fusion restavraciji Matsunoki, dobitnici Michelinovega krožnika, ki se ponaša s kombinacijo tradicionalne japonske kuhinje in svežih sredozemskih sestavin iz lokalne ekološke pridelave. Hotel Bellevue je lastnik najboljšega wellnessa na svetu Bellevue Spa Clinic, kjer gostje lahko uživajo v številnih signature wellness in spa ritualih.

Ekskluzivni Boutique Hotel Alhambra je bil na Dnevih hrvaškega turizma razglašen za najboljši luksuzni hotel. V sklopu hotela se nahaja restavracija Alfred Keller, ki je za svojo značilno kuhinjo prejela Michelinovo zvezdico. Boutique Hotel Alhambra poleg odličnega gastronomskega doživetja ponuja intimno wellness izkušnjo v svojem Cube Spa, ki mu sledijo tretmaji na temo kristalov in terapije, navdihnjene z naravo.

Hotel Bellevue in Boutique Hotel Alhambra kot dediščina zdravilnih lastnosti in kontinuitete luksuza ponujata številne naravne zdravilne prvine otoka Lošinja, kot so borov gozd, zdravilne rastline in čist morski zrak.