OKUSITE DELČEK KYLIE IN NJENEGA USPEHA

Ob praznovanju 200. obletnice ustanovitve zgodovinske italijanske kleti sta glasbena ikona Kylie Minogue in njen poslovni partner Benchmark Drinks iz Londona izbrala skupino ZONIN1821 Group, da bi ji pripravila Prosecco Rosé. Kylie Minogue je mednarodno priznana pop zvezda, ki je prodala več kot 80 milijonov plošč, dosegla 34 uvrstitev med prvih deset mest in kar 7 prvih mest. Kylie Minogue Prosecco Rosé v čudoviti steklenici z reliefom srca je pridelan iz grozdja sort Pinot Noir in Glera. Na okusu je strukturiran in svež z notami svežih jagod, malin in cvetočih rož. V samo enem letu je postala prva blagovna znamka Prosecco Rose v Združenem kraljestvu, zdaj pa se je začela prodajati tudi v ZDA in svetu. “Neverjetno sem ponižna in navdušena nad svetovnim odzivom na vino Kylie Minogue. Prodati več kot milijon steklenic prosecca rose v manj kot letu dni je neverjeten dokaz za neverjetno ekipo podjetja ZONIN1821, za kar imava jaz in Benchmark Drinks veliko srečo tovrstnega sodelovanja.

Veselje, ki ga vina Kylie Minogue Wines še naprej prinašajo številnim ljudem po vsem svetu, se me je zelo dotaknilo – uživajte!”je ob tem povedala simpatična avstralska diva Kylie Minogue, ki sem jo lahko spoznal na predstavitvi visokega nakita znamke Chanel letos Junija v Britanskem Muzeju v Londonu. Skupina ZONIN1821 je mednarodno podjetje in simbol kakovosti “Made in Italy” po vsem svetu. Že sedem generacij z enako strastjo kot doslej ohranja, prenaša in nenehno na novo interpretira svoje fascinantno strokovno znanje v zvezi s pridelavo vina. “Veseli nas sodelovanje z veliko zvezdo, kot je Kylie Minogue, in družbo Benchmark Drinks. V veliko zadovoljstvo mi je bilo, da smo jo lahko sprejeli na našem zgodovinskem sedežu v Gambellari in jo spremljali pri odkrivanju našega družinskega podjetja, njegovih slikovitih gričev in našega vinorodnega območja. Če smo po eni strani mednarodno podjetje, znano po vsem svetu, je po drugi strani naše poslanstvo še vedno močno povezano z izboljšanjem tega območja, kulture in lokalnega znanja. Kot je razvidno iz tega obiska, je vinski sektor pravi znak odličnosti “Made in Italy”, ki še naprej vzbuja zanimanje, fascinira in navdušuje vedno širši in bolj raznolik del javnosti na mednarodni ravni. Še zlasti ljubitelje vina ali preprosto vinske navdušence, ki želijo odkriti “nevidno v vidnem”, oziroma kje in kako so izdelani izdelki, ki jih vsak dan uživajo,” je o obisku in sodelovanju s popularno ikono popa dejal Francesco Zonin, podpredsednik družbe Zonin1821. Skupina Zonin 1821 je bila ustanovljena leta 1821 v Gambellari v Benečiji. Zonin 1821 je skupina, ki se odlikuje v svetu kakovosti “Made in Italy” in je priznana kot tista, ki je prispevala k izvozu kulture italijanskega vina in njegovih priljubljenih izdelkov po vsem svetu.

V srcu tega italijanskega družinskega podjetja je družina Zonin. V sedmih generacijah je gojila, prenašala in razlagala edinstveno dediščino, ki je nenehno usmerjena v prihodnost. Skrb za vinorodno območje, spoštovanje biotske raznovrstnosti, krepitev lokalnih vinskih tradicij, podjetniški eklekticizem, inovacije pri razvoju izdelkov in proizvodnih postopkov ter skrb za trajnost so vtisnjeni v DNK podjetja. Skupina, ki je prisotna v več kot 140 državah po vsem svetu s pomočjo več kot 500 zaposlenih v Italiji in štirih podružnicah (ZDA, Združeno kraljestvo, Kitajska in Švedska), je te vrednote spodbujala s sinergijami dopolnilnih blagovnih znamk, ki jih je ustvarila ali prevzela skozi svojo zgodovino. Družba z vinogradi, ki obsegajo več kot 4000 hektarov, ima v lasti in distribuira mirna in peneča vina blagovne znamke Zonin, pa tudi prestižna vina italijanskih družinskih posestev Ca’ Bolani v Furlaniji, Castello di Albola in Rocca di Montemassi v Toskani, Masseria Altemura v Apuliji, Principi di Butera na Siciliji, Castello del Poggio v Piemontu in Tenuta Il Bosco (Oltrenero) v Lombardiji. Tem odličnim vinom se pridružujejo vina, pridelana v Barboursvillu v Virginiji v Združenih državah Amerike, in čilska vina z blagovno znamko Dos Almas. V ospredju velja izpostaviti tudi njihovo poslovno kulturo, tehnološke inovacije in trajnost. Na različnih posestvih se ob pridelavi vina izvajajo dejavnosti, povezane z gostinstvom. Pomen, ki ga ima gostinstvo, ima velik simbolni pomen, saj izraža vlogo družbe Zonin 1821 pri prenosu kulture vina, spodbujanju izobraževanja v tem sektorju, spoštovanju značilne raznolikosti vsakega vinorodnega okoliša in krepitvi lokalnega strokovnega znanja. Skupina spodbuja tudi trajnostni razvoj z vseh vidikov, okoljskega, gospodarskega in družbenega. Med številnimi dejavnostmi, ki jih izvaja za ohranitev tal in ekosistema, si prizadeva omejiti uporabo tehničnih sredstev v vinogradništvu, racionalizirati vodne vire za namakanje vinogradov, spodbujati uporabo obnovljivih in čistih virov energije ter zaščititi lokalno floro in favno z obnovo gozdov in ozelenitvijo, kjer je to potrebno. Vina skupine še naprej pridobivajo prestižna priznanja in želene trofeje, ki poudarjajo njihovo izjemno strokovno znanje in odličnost z zmago na mednarodnih tekmovanjih. Med njimi so International Wine and Spirit Competition, Decanter World Wine Awards, Asia Wine Trophy, Concours Mondial de Bruxelles, Berliner Wine Trophy, Los Angeles International Wine Competition in Melbourne International Wine Competition. S cilji močne globalne širitve skupino zdaj vodi mednarodna uprava, ki jo vodi Pietro Mattioni kot generalni direktor, podpirajo pa jo bratje Domenico, Francesco in Michele Zonin, ki opravljajo vlogo predsednika oziroma podpredsednikov skupine Zonin1821.