OGROMEN POTENCIAL DARILA ZEMLJE

Chopardova sopredsednica in umetniška vodja Caroline Scheufele je za pariški teden visoke mode predstavila izbor izjemnih dragih kamnov, ki so pritegnili pozornost te vrhunske strokovnjakinje in navdihnili njeno plodno domišljijo.

Med temi zakladi kot najbolj spektakularen kamen od vseh izstopa Chopard Insofu Emerald, 6.225 ct grobi smaragd, izkopan v Zambiji v luči pobude k sledljivosti in odgovornosti, ki je za tovrsten dragulj obvezna. Zaradi izjemne čistosti in rekordne velikosti kamna Chopard Insofu Emerald strokovnjaki pričakujejo, da bo le-ta svetu dal veliko število visokokakovostnih rezanih kamnov, iz katerih bodo Chopardove delavnice ustvarile zbirko kosov nakita. Še en izjemen kamen, 0,88 ct fancy intense rožnat diamant, odraža strast do barvnih diamantov, ki jo goji ustvarjalna duša francoske hiše. Sijoče rezan dragi kamen je vstavljen v prstan iz etično pridobljenega zlata s certifikatom Fairmined, za konec pa je tu še čudovit prstan Toi & Moi, sestavljen iz izjemnega 4,10 ct fancy intense modrega diamanta in še enega belega diamanta, obeh seveda najvišje kakovosti.

Edinstveno strokovno znanje in izkušnje Chopard Haute Joaillerie

Delavnice Chopard Haute Joaillerie, znane po svojem strokovnem znanju in ustvarjalnosti, so tudi sinonim za izjemne kamne, ustvarjene pa so bile pred več kot 20 leti pod pobudo Caroline Scheufele. Od takrat so doživele čudovit razcvet. Njihov obstoj je namreč zaznamovalo več pomembnih mejnikov, kot so kolekcije Red Carpet in Animal World, pa tudi Garden of Kalahari – celoten komplet, zasnovan iz izjemno čistega 342-karatnega surovega diamanta. Chopard je do danes predstavil in v svoje kose umestil veliko število izjemno redkih kamnov in s tem dokazal svojo sposobnost združevanja prefinjenega strokovnega znanja s skrbno izbranimi plemenitimi materiali.

Raj za ljubitelje dragih kamnov

Caroline Scheufele je, kot smo dejali že v uvodu, po navdihu narave sestavila zbirko dragih kamnov, pridobljenih s štirih koncev sveta. Zbirka tako vključuje nekaj edinstvenih primerkov, kot sta 3,01 ct hruškasti diamant D-Internally Flawless tipa IIA in 4,10 ct hruškasti fancy intense modri diamant VS2, ki ga poleg lepote krasi še redka karatna teža za kamen tako čudovite barve, in je umeščen na veličastnem prstanu »Toi et Moi« ter predstavlja edinstven simbol združitve dveh enako lepih draguljev. Ob tem Caroline Scheufele predstavlja tudi fancy temno sivo-zelenkasto rumeni diamant, ki svoj vzdevek »kameleon« dolguje svoji sposobnosti spreminjanja barve glede na izpostavljenost svetlobi ali viru toplote. Ta osupljivi 31,31 ct kamen je veličastno postavljen na nagajiv prstan v obliki žabe. Končno pa je tu še zadnji prstan, ki je čudovito obogaten z 21,04 ct cejlonskim safirjem rezanim v obliki blazine. Ta dragi kamen izžareva edinstven čar, podoben talismanu, zaradi brezčasne umestitve z diamanti, ki poudarjajo njegovo naravno barvo.

Smaragd Chopard Insofu emerald

Izjemen in redek smaragd Emerald Chopard Insofu, katerega ime se nanaša na besedo za »slona« v jeziku bemba, ki ga govorijo ljudje živeči v regiji Kafubu v Zambiji, kjer so smaragd našli v rudniku Kagem, je eden najpomembnejših kamnov, ki so ga Chopardovi mojstri kdaj odkrili, tako glede teže (6,225 cts) kot tudi kakovosti. Strokovnjaki so odkrili ogromen potencial tega darila Zemlje, ki je še vedno v grobem stanju in očitno poln priložnosti. Iz tega smaragda izjemno redke čistosti in kakovosti bodo tako izklesani izjemni dragulji, čudoviti zakladi, ki bodo v rokah najboljših mojstrov ustvaril zbirko edinstvenih in dih jemajočih kosov nakita, prve sadove prihajajoče zbirke Haute Joaillerie.