ODPRITE ZAMAŠEK IN POSTREŽITE!

No, mislimo, da je uradno čas in primerno vreme za poletne pijače, to pa pomeni vrtne koktajle, zabave ob plažah in brezskrbne užitke ob bazenu. Ob tem se koktajli na osnovi šampanjca in proseka še posebej dobro ujemajo s toplim poletnim vetričem, saj nekaj ​​na svetlem soncu naredi mehurčke tako privlačne…

To poletje po dolgem času prinaša brezskrbna praznovanja in znamka Chandon upa, da bo osrednji del vaše zabave. A ne tako kot ste vajeni – penino tega proizvajalca najbrž gotovo poznate, med tem ko Chandon Garden Spritz odpira popolnoma novo kategorijo in v arostiman pjač prinaša že pripravljeno, penečo mešanico pripravljeno za pitje.

Če se malce dotaknemo »izvirnika« lahko spoznamo, da je tradicionalni Aperol spritz najbolj prljubljen v severovzhodni Italiji, kjer je pripravljen iz proseka, Aperola in sodavice. Chandon Garden Spritz se zgleduje po tem osvežilnem poletnem koktajlu, vendar z lastnim pridihom Chandon. Vašega novega najljubšega poletnega spremljevalca ročno izdeluje vinarska ekipa podjetja v Argentini z uporabo lokalno pridobljenih in ročno nabranih pomaranč Valencia, svežih zelišč in začimb. Na vsako sestavino močno vpliva ljubezen regije do grenkih pijač, samo spomnite se na yerba mate in Fernet.

Kaj pa sestavlja ta okusen poletni napitek? Lupina in olupki 2,5 tone svežih lokalnih pomaranč so prepleteni z redkimi rastlinskimi sestavinami, mastali “Garden liker” pa je nato znešan z vrhunskim grozdjem chardonnay, modri pinot in semillon s posestva Chandon. Rezultat je mehurčkast, zračen, osvežujoč požirek, ki odraža znani okus Chandona in argentinske pokrajine.

Ker nima umetnih arom in barvil, je Garden Spritz manj sladek in nekoliko bolj grenak kot tradicionalni Aperol spritz, barva pa je bledo rožnata v primerjavi s svetlo oranžno, ki je običajno povezana s klasiko. Okusi se zlahka mešajo in ustvarijo tisto, kar ustvarjalka Garden Spritz Ana Paula Bartolucci imenuje “poletje v steklenici”.

“Chandon Garden Spritz je naravni podaljšek pionirskega duha, ki je integriran v Chandonovo DNK od njegove ustanovitve v Argentini leta 1959,” pravi Bartoluccijeva. “Štiri leta smo preučevali pomaranče, kot da so vinsko grozdje, in končno ustvarili popolnoma pristen, naravno okusen špric.”

Steklenička je zasnovana z mislijo na poletne zabave. Samo odpnite zamašek in postrezite z ledom. Za okras priporočamo košček pomaranče ali vejico rožmarina.

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!