ODLIČNOST ITALIJANSKE IZDELAVE NUDI NOVO ŽIVLJENJE TREM IKONAM

Partnerstvo med ikonama na svojem področju, znamkama VERSACE in VENINI sega v leto 1997, ko je večna modna ikona Gianni Versace zasnoval omejeno serijo steklenih kreacij. Z leti so ta ikonična dela, ustvarjena v za mnoge zlatih časih, 90. letih, postala pravi kultni kosi, ki jih še danes iščejo ljubitelji oblikovanja z vsega sveta. Več kot 20 let kasneje, leta 2021, ob praznovanju stoletnice beneškega steklarja, so bili ključni kosi iz dediščine blagovne znamke reinterpretirani in posodobljeni.

Za vsako kreacijo VERSACE je seveda značilna močna oblikovalska estetika, ki izraža moč, zapeljivost in glamur, med tem ko ima skozi vrsto barvnih kontrastov in nezmotljivih lastnosti vsako delo VENINI za seboj neprekosljivo umetniško in rokodelsko dediščino. In ti najnovejši kosi, ustvarjeni preko tesnega sodelovanja, so narejeni iz muranskega stekla, kulture, ki se v Benetkah prenaša iz roda v rod od leta 1200 in ki jo beneški steklar interpretira in vedno znova postavlja v ospredje zahvaljujoč nenehnim tehničnim raziskavam in pomembnim partnerstvom z mednarodnimi umetniki in oblikovalci. Partnerstvo med tema dvema podjetjema tako hkrati spodbuja odličnost italijanske izdelave in daje življenje trem prestižnim kreacijam, VVV, SMOKING in GESSATO. Izdaje, vsake je na voljo 149 kosov, so bile spretno izdelane po treh različnih tehnikah obdelave, vsak kos pa je oštevilčen in zaznamovan z ikonično Meduzo, Versacejevim takoj prepoznavnim simbolom, ki je očarljiv, zapeljiv in brezčasen.

VVV

Osupljivi geometrijski vzorci: stroga in minimalistična menjava črne in bele, polna strasti, zahvaljujoč detajlom v zlati barvi. VVV je umetniški vrhunec iz pihanega stekla, v celoti ročno izdelan in kateegoriziran s tehniko “Tessere”. Ta tehnika je bila razvita v petdesetih letih in ustvarja izrazito sodobno teksturo za privlačen dekorativni videz.

SMOKING

Vzvišena vitalnost: očarljive teksture, živahne barve in prefinjeni detajli. Smoking je izjemen kos iz pihanega stekla, ročno izdelan po tehniki “Canne”, postopku, za katerega je značilno, da se okrogli, raztegnjeni elementi steklene palice povežejo skupaj, zlijejo in nato pihajo v končni izdelek.

GESSATO

Avtoriteta, ponos in moč. Gessato je kos iz pihanega stekla, ročno izdelan v tehniki “Fasce”, ki zajema barvne steklene niti, tehnično poznane pod imenom “fasce”. Te so toplotno obdelane, da se združijo v osrednje telo, nato pa je celoten kos prevlečen z zelo fino plastjo prozornega stekla. Končni izdelek je nepravilne barve in osupljivega dekorativnega videza.