ODKRIVANJE LASTNEGA VESOLJA

Z 188 leti vrhunskih inovacij in savoir-faire za celotnim uspehom Jaeger-LeCoultre nenehno postavlja nove meje na področju fine mehanske izdelave ur in visokega urarstva. Znamkina serija izjemno zapletenih časomerov Hybris Mechanica je pri tem ustvarila ozvezdje polno malih lučk, ki so v horoloških nebesih sijale z neprimerljivo briljantnostjo.

Reverso Hybris Mechanica Calibre 185

Letos, leta 2021, pa je zasvetil še zadnji dodatek k temu nebesnemu sklopu, kar zaključuje kar šestletni opus – Jaeger-LeCoultre Reverso Hybris Mechanica Calibre 185 Quadriptyque, prva ura na svetu s štirimi časovnicami prikazovalnikov časa. Zakaj kar šest let? Od pojava osebnih časomerov je prizadevanje za izdelavo vedno bolj zapletenih ur omejeno z majhnim ohišjem, ki ga ima na voljo urar.

Reverso Hybris Mechanica Calibre 185

Množica zapletov v uri je nesmiselna, razen če jih je mogoče čitljivo in razumljivo prikazati in je uro mogoče razumno nositi. No, vse te okvirčke so obkljukali pri znamki Jaeger-LeCoultre, kjer so ustvarili edinstven in pionirski časomer. Krasita ga dvočasovnično ohišje, ki ga neprekinjeno poganja lastni Caliber 185 in dvoplastna »zibelka« z indikacijami, ki jih vsako gibanje sinhronizira in posodablja z iznajdljivim mehanskim lastnim sistemom vsak dan ob polnoči.

Reverso Hybris Mechanica Calibre 185

Če bi ga izdelali in razvili s konvencionalnimi mehanskimi postopki, bi 11 zapletov časomera Jaeger-LeCoultre Reverso Hybris Mechanica Calibre 185 Quadriptyque rezultiralo v instrumentu, ki je bolj primeren za mizo kot zapestje.

Reverso Hybris Mechanica Calibre 185

Zaradi skoraj dvestoletnega strokovnega znanja in popolnoma sodobnega pristopa k inovacijam, Jaeger-LeCoultre pripoveduje zgodbo o vesoljnem in zemeljskem času v okviru 51 mm x 31 mm x 15 mm velikega ohišja, opisano v štirih poglavjih urarske virtuoznosti.