OD SLOVENIJE DO SVETOVNEGA VRHA

Slovenka Pia Babnik je prvič okusila profesionalni golf na Boras Ladies Open leta 2016 pri komaj 12 letih na turneji Ladies European Tour Access Series. Končala je med najboljših 30 in tekmovala na nadaljnjih sedmih profesionalnih tekmovanjih kot amaterka, ki je opravila vse reze na poti. Prislužila si je 14 amaterskih naslovov, preden je pridobila izkaznico Ladies European Tour in leta 2020 postala profesionalka pri samo 16 letih, s čimer je postala ena najmlajših prejemnic karte LET, skupaj s kolegico Charley Hull iz ekipe Team TaylorMade.

“Tako sem vesela in ponosna, da sem podpisala pogodbo s TaylorMade Golf. To je blagovna znamka, ki se povezuje z najboljšimi igralci golfa po vsem svetu in navdušena sem nad svojo prihodnostjo z uporabo najboljše opreme.”

Odkar je sveže pečena 18 letnica postala profesionalka, je že osvojila dva naslova LET, oba leta 2021 – Jabra Ladies Open v Franciji in posamični naslov na dogodku serije Aramco Team v Savdski Arabiji.

Mark Thistleton, predstavnik TaylorMade Tour, je dejal: “Pia je izjemen talent in ima svetlo prihodnost. Ko je kot 16vletnica pridobila svojo vstopnico za LET, je to obrnilo veliko glav v svetu golfa in na tej točki smo kot ekipa začeli z velikim zanimanjem spremljati njen napredek.”

Piina oprema za novo sezono obsega driver Stealth Plus in fairway les (3,5), železa P790 (4-PW), klinovke Milled Grind 3 (50, 56, 60), palice Spider GT Splitback in žogice TP5.