OBLIKOVALSKI IN TEHNOLOŠKI PRESEŽKI NASLEDNJE STOPNJE

Hublotov “MP” (Manufacture Piece) predstavlja duh hiše … doveden do skrajnosti. Te izjemne stvaritve, ki se vedno nagibajo izven poti, so fuzija med tehnologijo in estetiko, ki tvori edinstveno in neločljivo celoto. Ne gre več za obliko in snov – oblika je snov in tudi obratno. MP-09 to vizijo uteleša s ključno besedo: integracija. Celoten izziv izdelave je bil ustvariti ohišje s popolnoma edinstveno obliko, izdelano iz krivulj in vogalov na dveh različnih površinah, ki bo Tourbillon predstavilo na edinstven način.

Nato je sledila vključitev vsega Hublotovega strokovnega znanja. Kot 100% integrirana proizvodnja, ki obvlada zasnovo, oblikovanje, izdelavo in montažo vsake svoje kreacije, lahko Hublot dokaže vso svojo ustvarjalno neodvisnost, ki jo vsebuje tudi model MP-09. Vsem so skupna nova barvna ohišja 3D. “3D Carbon” je material, ki ga nihče ne obvlada kot Hublot, saj ga je proizvajalec sposoben oblikovati tako, da tvori linije, kote in nagnjene površine hkrati pa vedno zagotavlja njegovo vodoodpornost in trpežnost.

Nazadnje je tu še “barva”, ki razlikuje novo družino MP-09. Izbiramo lahko med štirimi – rumeno, modro, zeleno in rdečo. Štirje radikalno različni pristopi z barvnimi 3D ohišji, ki se ujemajo s strukturiranimi gumijastimi trakovi, kazalci in urnimi markerji… Športno, prikrito in kričeče, ena za vsak okus. Pa ne za vsakogar – iz vsake različice bo narejenih le osem oštevilčenih kosov.

Novi Hublot MP-09 Tourbillon Bi-Axis bije v ritmu ročno navijajočega se gibanja HUB9009.H1.RA s 5-dnevno rezervo moči. Opremljen je z dvoosnim turbillonom s popolno rotacijo vsako minuto za prvo os in drugo rotacijo vsakih 30 sekund za drugo os.