OAZA MIRU PRI VAS DOMA

Lastniki bivanjskih objektov, ki so odkrili prednosti sprostitve in zabave na svojih dvoriščih, pogosto razmišljajo o naslednji izboljšavi, ki bi jo lahko dodali svojemu zunanjemu prostoru. Vsaka od njih dodaja lepoto, vizualno privlačnost in priložnost za užitek. Poleg tega sprememba okolice okrog hiše po vašem okusu pomaga ustvariti razpoloženje ali osebnost za vaš dom ter poveča toplino in gostoljubje vaše družine. Če razmišljate o naslednjem dodatku k vašemu domu, razmislite o namestitvi pergole. Zakaj? Pa poglejmo:

Pergole povečajo vaš življenjski prostor

Če ste se že odločili za verando ali teraso, ste to verjetno storili, da razširite svoj življenjski prostor preko sten vašega doma. Če pa ste potem ugotovili, da imate radi svoj bivalni prostor na prostem, vendar ta ni tako uporaben v poletnem popoldnevu, ko je precej vroče, ali če želite, da bi imeli zaščito pred neugodnimi vremenskimi razmerami, je pergola morda prava rešitev. Pergola poleg tega, da kot rečeno razširi vaš življenjski prostor, hkrati poveča količino časa, ki ga lahko preživite zunaj. Pergola, zasnovana in pravilno izdelana prav za vašo parcelo, bo nudila ravno dovolj »svetle sence« za brezskrbne užitke ob toplih popoldnevih, še dodatno zaščito pa je mogoče ustvariti z uporabo različnih senčil. Nekatere prevleke in senčila vas bodo razen pred soncem zaščitile celo pred rahlim dežjem, kot nalašč za tiste nepredvidljive poletne nevihte.

Pergole nudijo številne možnosti oblikovanja

Ko se odločite, da svoji nepremičnini dodate pergolo, se morate najprej odločiti za tisto izdelano po meri ali klasično, kataloško. Lokalni strokovnjak, na primer podjetje Pirnar, vam lahko pomaga oblikovati pergolo že od samega začetka in vas vodi po vseh korakih, od zasnove do montaže. Tovrstna pergola bo do potankosti prilagojena vaši hiši in okolici, fuzija pa bo brezhibna. Če se odločite za vnaprej izdelano možnost, se boste odrekli prilagodljivosti pri oblikovanju – tovrstne pergole so običajno omejene na pravokotne oblike in fiksne dimenzije, vendar kljub temu nudijo dobro vstopno točko v svet pergol.

Pergole so sanje vsakega ljubitelja vrtnih zabav

Prava čarovnija se zgodi pod številnimi pergolami. Te nudijo prostor za številne lepotne in funkcionalne dodatke, od lestencev in stropnih ventilatorjev, do majhnih zvočnikov, luči, ter disko krogle. Omejuje vas le vaša domišljija. Si želite ustvariti pravi raj za organizacijo zabav ali le miren prostor sprostitve? Pergola je pravi začetek. Ščitila vas bo pred vremenskimi razmerami, nudila prostor za vse zabavne pripomočke, hkrati pa vam vlivala občutek varnosti, topline.

Bioklimatske pergole, nov vrhunski produkt podjetja Pirnar

Pirnar se na slovenskem tržišču predstavlja z novo poslovno zgodbo, z lastno linijo pergol Pirnar. Različni modeli vsak na svoj način odgovarjajo na potrebe in želje posameznika, sodobne in povsem avtomatizirane pergole pa ustvarjajo bioklimatske pogoje, zaradi katerih lahko ljudje pod njimi uživajo vse leto. Minimalističen dizajn, domišljena trdna konstrukcija in izjemna funkcionalnost uvrščajo pergole Pirnar v sam vrh tovrstne ponudbe v Sloveniji, saj poleg vsega naštetega enostaven sistem sestavljanja z modularnimi profili omogoča več različnih konstrukcijskih postavitev glede na specifiko objekta in posameznikove želje. Poleg tega so opremljene z najsodobnejšo dodatno opremo za največje udobje bivanja.

»Doma je najlepše, a dom je veliko več kot štiri stene. Je prostor, v katerem uživamo z najbližjimi. Če vhodna vrata ščitijo intimo našega doma, nam jo pergole odpirajo in omogočajo, da zunaj doživimo najlepša kosila, nepozabne zabave, najbolj romantične večere in največji mir. Zato je odločitev, da poleg vhodnih vrat ljudem ponudimo tudi pergole, logično nadaljevanje naše filozofije omogočiti ljudem izjemno kakovost sodobnega bivanja,« pojasnjuje odločitev za razširitev ponudbe na ta vsestranski produkt namestnik direktorja Gašper Pirnar.

Zaključek? Pergole razširijo vaš zunanji prostor, ponujajo različne možnosti oblikovanja in jih je mogoče prilagoditi tudi na nižje proračune. Če iščete način, kako ustvariti zunanjo oazo, ki ponuja energijo ali mir (ali oboje), je lahko pergola popolna popestritev vaše verande ali terase.