NOVO TEKMOVANJE, NOVI MEJNIKI

Jennifer Kupcho je na igrišču Poppie’s Pond v nedeljo pozno popoldne nedeljsko popoldne osvojia turnir, ki je najbolj znan kot polstoletna tekma Dinah Shore v Mission Hillsu v kalifornijski puščavi. Tekmovanje je ob tem še posebej zanimivo za sloovenske ljubitelje golfa, saj je bila naša mlada Ljubljančanka Pia Babnik tretja!

Kupchova, ki je v zadnji krog vstopila s šestimi udarci prednosti, je tako s končnim rezultatom kroga 2-čez 74 z dvema udarcem prednosti pred Jessico Korda osvojila The Chevron Championship. 24-letnica iz Kolorada je za svoj prvi naslov LPGA Tour končala pri 14-pod 274.

Dogodek, ki se je začel leta 1972 kot Colgate-Dinah Shore Winner’s Circle in postal pomemben leta 1983, se naslednje leto seli v Houston, saj ni uspel pritegniti sponzorja, ki bi ga bil pripravljen obdržati v puščavi.

Korda je v zadnjem krogu nastreljala 69, med igro, v kateri se je borila s težavo s hrbtom, pa je na 3. jamici par-4 dosegla “orla”, na jamicah 11 in 12 pa ji je uspel “birdie”. Korda je zaostajala le za dva udarca, potem ko je Kupchova z “bugijem” ogirala jamice 13 in 14, vendar je s svojim “bugijem” na 15. jamicii zaostanek povečala na za tri. Zadnje 3 jamice je odigrala s parom.

Kupchova je povišala prednost na štiri z “birdie bližanjem” na 15., Korda pa je kmalu zatem, na 16., zgrešila “birdie” poskus. Kupchova je zadnji dve jamici odigrala z “bugijem”. Kapuchova, prva zmagovalka iz ZDA po Brittany Lincicome leta 2015, je v četrtek začela s 66 za deljenje vodstva, v petek je nastreljala 70, v soboto pa 64, s čimer je podrla turnirski rekord s 54 luknjami pri 16-pod. Žal je pri tem zamudila priložnost, da bi presegla mejo tekmovanja z 72 jamicami pri 19-pod, ki jo je leta 1999 postavila Dottie Pepper.

Slovenka Pia Babnik je s 66 končala na tretjem mestu z 11-pod. Mlada Ljubljančanka je za izjemno uvrstitev v žeb pospravila približno 303.000 evrov (334.972 dolarjev) in 40 točk za svetovno lestvico, uvrsitev pa jo je izstrelila tudi precej višje na svetovni golfski lestvici. To je bil sicer že tretji turnir na glavnih tekmovanjih.