NOVO LETO, NOVA IZVEDBA

Lansko leto, na vrhuncu trenda športnega šika, je Hermès Hour prevzel značilnosti oblikovanja ur, ki so jih navdihnile značilne kreacije industrije moške konfekcije, primerno v skladu z duhom časa.

Letos? Letos je v središču pozornosti nove poletne različice časomera H08 modra barva. Njegovo lahko ohišje iz titana v obliki blazine velikosti 39 x 39 mm ima globok azuren odtenek, tako kot središče številčnice, urni krog in udoben gumijast zapestni trak, ki se zapira z zaponko z diamantno prevleko iz titana (DLC).

Zaokroženi urni in minutni kazalec, izvirni hitri sekundni kazalec s protiutežjo in datum ob 4:30 še naprej poganja proizvajalčev kaliber H1837, ki ga je razvil Vaucher. Ta samonavijalni mehanizem, ki je prisoten že v prejšnjih različicah kolekcije, zagotavlja uri dva dni rezerve moči. Safirna podloga ohišja olajša odkrivanje čarobnosti v notranjosti, med drugim njegove nihajoče uteži, okrašene s prepletenimi črkami H. Za harmoničen vizualni učinek so uporabljene arabske številke z njihovo netipično tipografijo in prekrite z belim Super-LumiNova®, medtem ko je minutni disk, obdelan s črnim zlatom, s satenastim zaključkom opremljen z oranžnimi markerji.

V tej konfiguraciji najdemo stilizirano 8, ki spominja tako na obliko ohišja kot na neizogibno streme konjeniškega vesolja pariškega velikana. Satenast keramični okvir zagotavlja pravo ravnovesje. Bolj kot kdajkoli prej barve poživijo sodoben dizajn.