NOVI RANGE ROVER, KI NAVDUŠUJE

Paradni konj znamke Land Rover se približuje svojemu 52. rojstnemu dnevu, v tej luči pa je bila uradno predstavljena peta generacija Range Roverja. Novi RR, ki na svet prihaja z osupljivim številom specifikacij in možnosti, naj bi vključeval povsem električne različice, pa tudi modele PHEV in seveda vrste specifikacij V8 za modele SV, britanska znamka pa s tem kaže, da je naslednji korak usmerjen v popoln luksuz.

Novi RR, na voljo v modelih SE, HSE in Autobiography, pa tudi v omejeni različici »First Edition«, ki bo na voljo le eno leto in v ekskluzivnem odtenku »Sunset Gold Satin«, skupaj s petimi drugimi barvami v ponudbi, bo luč sveta ugledal v oblikah s kratko in dolgo medosno razdaljo s prostorom za do sedem ali le štiri, če iščete najvišjo raven razkošja.

Kar se tiče samega dizajna, je v bistvu novi Range Rover le rafiniran. Padajoča strešna linija, močan pas in dvigajoči se pragovi ostajajo značilnost njegove zapovedne estetike, medtem ko elementi, kot je zadnji del, po novem ponujajo videz “repa” čolna in sodobno zasnovo zadnje luči, ki jo izkoriščajo zelo priljubljena deljiva prtljažna vrata. Po celotnem vozilu boste našli zunanje elemente ki so poravnani s karoserijo za bolj prefinjen videz, medtem ko se platišča zdaj povečala do kar 23”. Žarometi LED, podobni draguljem, na novo definirajo sprednji del, stekla pa so skoraj poravnana z D-stebričkoma in pragovi, kar daje vozilu iluzijo lebdeče strehe, ki previsuje zadnji del in ustvarja majhno in subtilno a športno strešno krilo. S kombinacijo vsega naštetega je ta novi model aerodinamično najbolj učinkovit luksuzni SUV na svetu.

Seveda so pa so najbolj izpopolnjeni posebni modeli SV. Ti modeli bodo na voljo s 530 KM twin-turbo V8 ali kot priključni hibrid s 510 KM in bodo vključevali izboljšano izdelavo in večjo funkcionalnost. V notranjosti to na primer vključuje keramične kontrole in furnir, medtem ko bo za dodaten razkošen pridih značka SV prav tako izdelana iz keramike.

Vsi modeli bodo opremljeni s 13,1-palčnim ukrivljenim plavajočim zaslonom na dotik, ki nadzoruje celotno ponudbo informacijsko-razvedrilne opreme, medtem ko je vključen tudi 13,7-palčni interaktivni voznikov zaslon za vse informacije o vožnji. Dodatno je mogoče izbrati še 1600 W Meridian Signature Sound System zvočni sistem z odpravljanjem hrupa, med tem ko je glasovni pomočnik Amazon Alexa na voljo serijsko. zadaj imajo potniki na voljo 8-palčni krmilnik za upravljanje funkcij v zadnjem delu vozila.

Kot je bilo pričakovano, se seznam funkcij, zmogljivosti, specifikacij in možnosti personalizacije nadaljuje. Če želite vozilo razumeti še bolj poglobljeno, obiščite spletno mesto Range Rover in njihov konfigurator, kjer lahko oblikujete svoje. Vozilo bo na trg prišlo v tem letu, med tem ko bo popolnoma električna različica predvidoma na voljo leta 2024. Več pa na KLIK.