NOVAK, GLOBOK PRIKLON!

Kakšna tekma! Kakšen igralec! Kakšen zgodovinski trenutek! Hublotov ambasador Novak Đoković je 11.6.2023 v Parizu osvojil OP Francije, svoj 23. Grand Slam, s čimer je postal najuspešnejši igralec v zgodovini tenisa. Nole je s tem namreč postal prvi teniški igralec, ki je dosegel 23 slamov, osupljiv rekord, ki ga morda nikoli ne bo mogoče izboljšati. In še ni končal! Čestitke Nole!

Noletov najnovejši triumf je nadaljnji simbol tega, kar sam imenuje “INAT”, srbske besede, ki nima dobesednega prevoda v angleščino, vendar označuje njegovo neusmiljeno, pogumno prizadevanje za odličnost. Nole je pravi bojevnik na igrišču, ki nikoli ne obupa, vedno bori se za vsako točko, vsako zmago. In zunaj igrišča je enak, popolnoma predan svoji obrti, svojim strastem in seveda svoji družini in prijateljem. Zaradi njegovega duha, ponižnosti in edinstvenih dosežkov je pravi navdih! Edinstveni Nole, pozdravljamo te! 36-letni Nole je leta 2003 postal profesionalec in v zadnjih dveh desetletjih na novo spisal teniško zgodovino, dosegel tisto, kar so mnogi jemali za nemogoče, kljuboval obetom in vedno znova premagoval stisko s svojo železno voljo v želji, da bi postal največji teniški igralec, ki je kdaj vzel v roke lopar. Svoj prvi Grand Slam je osvojil leta 2008, ko je osvojil naslov Australian Open, v letih od takrat pa je zbral več zgodovinskih rekordov in se tako povzpel na vrh v najbolj tekmovalnem poglavju v zgodovini tenisa. Poleg tega, da je Nole osvojil 23 turnirjev za grand slam, je zbral tudi več tednov kot prvi igralec sveta kot kateri koli drug igralec v zgodovini, leto pa je končal kot najvišje uvrščeni moški igralec rekordnih sedemkrat.

Osvojil je 38 naslovov ATP Masters 1000, seveda pravtako več kot kateri koli drug igralec v zgodovini. Skupaj je v karieri osvojil 94 naslovov in postal eden od samo osmih moških, ki so zaključili karierni grand slam, pri čemer se ni ustavil pri tem, da bi zmagal na vsakem od štirih glavnih turnirjev major vsaj enkrat, je namreč eden od štirih tenisačev, ki so dosegli dvojni karierni grand slam. Je tudi edini moški igralec, ki je osvojil vse štiri turnirje za Grand Slam v isti sezoni in edini igralec v zgodovini tenisa, ki je osvojil vse štiri turnirje za Grand Slam, vseh devet naslovov ATP 1000 in finale ATP Tour. Še bolj presenetljivo je, da jih je vse to dosegel vsaj dvakrat.