NOVA ZMAGA NA TURNIRJU, NA KATEREGA IMA CANTLAY LEPE SPOMINE

Prvak turnirja Memorial Tournament leta 2019 Patrick Cantlay je po novem dvakratni zmagovalec omenjenega turnirja. To mu je uspelo potem, ko je preživel končnico in se prebil do končne zmage na tekmovanju, ki ga vsako leto gosti Jack Nickalus, med igralci pa je zelo priljubljeno.

Močno konkurenco igralcev je vodil španski mojster Jon Rahm, ki je v soboto pridelal 6 udarcev prednosti in zaljučil pri 54. Ko je odšel z 18. zelenice, so funkcionarji turneje PGA Tour potegnili Jona na stran in mu sporočili, da je bil njegov test COVID (opravljen v petek) znova pozitiven. Čustveni Rahm je moral takoj zapustiti turnir, s čimer je v zadnjem krogu ustvaril metaforičen temen oblak. Zagotovo ni nobenega zagotovila, da bi zmagal, a nedeljo začeti s šestimi udarci prednosti? Težko je najti argumente proti petkratnemu zmagovalcu na turneji PGA Tour. Menda gre šele za četrti pozitivni primer med testiranjem sledenja stikov na turneji, vendar vsekakor najbolj zveneč.

Zadnji krog pa vseeno ni razočaral, saj sta se Patrick Cantlay in Colin Morikawa spustila v izjemen medsebojni dvoboj. Oba igralca sta bila v zadnji skupini, oba pa sta nastreljala tudi štiri “birdije” in tri “bugije”, s čimer sta imela za zmago skoraj identične možnosti.

Na 72. in par-4 18. jamici je Cantlay dopustil, da je njegov “birdie” končal ob jamici, medtem ko je Morikawa uspel rešiti par iz ovire. Na prvi luknji končnice sta kljub temu, da je Morikawa storil napako na udarjališču, Cantlay pa udaril močno desno, oba igralca zgrešila zelenico, pri čemer Morikawa napake ni mogel popraviti. Cantlay je nato svoje bližanje spravil na 3 metre in dosegel zmago. Igralca sta redni del končala z -13, na tretjem mestu pa je končal Scottie Scheffler pri -11. Četrti je bil Branden Grace pri -10, peto mesto pa je osvojil Patrick Reed, ki je končal z -10.