NOVA SEZONA, NOVA PRIČAKOVANJA. TOKRAT VELIKA.

Iz MGL sporočajo, da v teh dneh že pripravljajo nove gledališke predstave, ki bodo premierno uprizorjene v novi sezoni, poimenovani Velika pričakovanja. Vpisi za dosedanje abonente potekajo do 3. septembra, nove pa bodo vpisovali od 15. do 22. septembra.

Minula sezona Zamujenih priložnosti je po besedah odgovornih pustila kar nekaj dolgov do gledalcev kot tudi do ustvarjalcev predstav, predvsem igralskega ansambla. Nekatere uprizoritve niso doživele stika s publiko, niti virtualnega, zato v začetku sezone napovedujejo premieri dveh predstav sezone Zamujenih priložnosti.

To sta avtorski projekt Človek v lupini v režiji Jerneja Lorencija, ki je nastal po novelah Antona Pavlovič Čehova, ter Čehov Češnjev vrt v režiji Janusza Kice, ki bo prvič na sporedu že 26. avgusta. 


September prinaša tudi dve premierski novosti sezone 2021/2022, in sicer črno komedijo Zimska poroka izraelskega dramatika Hanoha Levina v režiji Matjaža Zupančiča in dramo Nekoč se bova temu smejala sodobne hrvaške avtorice Ivane Sajko, ki jo bo režirala beograjska režiserka Anja Suša.

Jeseni bodo odgovorni poskusili zagotoviti ogled predstav, ki jih, po lastnih besedah, dolgujejo nekaterim abonentom iz sezone 2020/2021. Obisk predstav v MGL je možen le z zaščitno masko in ob izpolnjevanju enega od pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Pogoj PCT ne velja za obiskovalce, ki še niso dopolnili 15 let.

Iz MGL sporočajo še, da se že vnaprej zahvaljujejo za razumevanje in potrpežljivost vsem, ki ju bodo izkazali gledališču in vsem kulturnikom, ki so se ves čas trudili, da so ostajali v kondiciji in pripravljeni na vaš obisk.