NOVA INTERPRETACIJA VISOKEGA NAKITA

Drugi del kolekcije Bravery High Jewellery predstavlja živahen poklon dvestoletnici rojstva Louisa Vuittona in časti ustanoviteljevo največjo kreacijo, kovček in njegove ikonične značilnosti. Ključavnice, zatiči in zaponke, okrašene z množico edinstvenih kamnov, dajejo svojo brezčasno privlačnost dvajsetim izjemnim kosom, katerih prefinjena arhitektura skupaj utira pot novemu jeziku v oblikovanju visokega nakita.

In medtem ko prvo poglavje Bravery praznuje pionirskega duha Louisa Vuittona, ki je pri štirinajstih zapustil svoj rojstni kraj v Juri, da bi se peš odpravil v Pariz, je v nadaljevanju drugo poglavje posvečeno sadovom njegove ustvarjalne genialnosti. Iznajdljivi vizionar je namreč z izumom ploščatega kovčka posledično revolucioniral svet potovanj.

Pogumno poglavje II je v tej luči sestavljeno iz štirih tem: Le Multipin, Le Magnetisme, La Mini Malle in Cocktail Rings. In vsak kos, ogrlica, prstan, zapestnica in uhani, je večinoma polikromirana oda slavnemu kosu prtljage, ki ga je izumil Louis Vuitton leta 1854. Francesca Amfitheatrof, umetniška vodja za ure in nakit pri Louisu Vuittonu, oživlja izjemno osebnost ustanovitelja hiše z energičnim, igrivim in barvitim dizajnom, odličnostjo pariških delavnic visokega nakita in neprimerljivo kakovostjo barvnih kamnov in diamantov, izbranih posebej za luksuzno pariško hišo. Kolekcija, živahna in dinamična v svojem bistvu, odraža DNK in kode hiše z večbarvnim zasukom.

»Kolekcija Bravery je metafora za življenje Louisa Vuittona,« pravi Francesca Amfitheatrof, umetniška vodja za ure in nakit pri Louisu Vuittonu. »V prvem poglavju, ki je bilo predstavljeno junija, smo predstavili različne izseke njegove poti. Zdaj praznujemo vrhunec njegove kariere – izum ikoničnega kovčka in vseh njegovih značilnih značilnosti. To je nov podpis Louisa Vuittona, ki ga uvajamo v visokokakovostni nakit.«

Rožnati in zeleni turmalini, rumeni citrini, modri akvamarini, vijolični tanzaniti … Louis Vuitton na ogrlici Le Multipin razstavlja več kot 100 pisanih kamnov, hkrati pa znova proučuje svojo ikonično ključavnico. Na drugi strani rumen odtenek s spektakularno intenzivnostjo 20,29-karatnega blazinastega safirja iz Šrilanke pritegne pogled in je osrednja točka ogrlice Le Magnetisme, ki se ponaša z dvema vrstama roza, oranžnih in rumenih turmalinov, ki skupaj nanesejo kar 152,86 karata kamnov. Edini enobarvni komplet, La Mini Malle, v kolekcijo prinaša geometrijsko obliko Petite Malle, ki jo je hiša izdala leta 2014, a tokrat preoblečeno v belo zlato in diamante. Ogrlica vsebuje tri Mini Malles, poudarjene s tremi LV Monogram zvezdno rezanimi diamanti, od katerih eden tehta 3,34 karata. Za konec se moč sreča z nežnostjo v štirih koktajl prstanih, ki ponujajo osrednji briljantno rezan barvni kamen – okrogla oblika laska le draguljem s popolno barvno homogenostjo. Tri leta raziskav so bila uporabljena za iskanje teh kamnov neprimerljive kakovosti. Vsak razkošno prefinjen prstan ponuja različne zapletene podrobnosti, kot so zatiči in kotni nosilci, ki spominjajo na silhueto kovčka. Te kose lahko nosite ločeno ali skupaj.