NOVA GOLFSKA IKONA V NASTANKU

Pri oblikovanju obutve Adidas povsod išče navdih. Tokrat je ta prišel skozi citat: “Bodite edinstveni. Bodite enakopravni.”

Citat izhaja iz filozofije podjetja ZOZO, s katerim je nemška znamka sodelovala pri izdelavi ekskluzivne barvne silhuete omejenega modela Stan Smith Golf. Obutev je bila zasnovana v počastitev vrnitve turnirja na Japonsko po enoletni odsotnosti, saj je bil turnir leta 2020 zaradi pandemije COVID-19 odigran v ZDA.

Na peti omejenega modela obutve je tako zapisana zgoraj omenena filozofija – “Bodite edinstveni. Bodite enakopravni.” Gre za poziv, ki ga poganja prizadevanje podjetja ZOZO, da lahko vsi pomagamo ustvariti svet, kjer sta cenjena tako edinstvenost kot enakopravnost. Popolnoma črni zgornji del (rezultat mešanja vseh barv) in privlačen večbarvni podplat (ki predstavlja edinstvenost, ki jo imamo vsi kot posamezniki) so namerni in naj bi poosebljali to močno sporočilo vsem.

Stan Smith je sicer klasična silhueta, ki jo je Adidas prvič prinesel v golf v začetku tega leta. To bo četrti model, ki so ga predstavili, tokratnji pa se pohvali z zgornjim delom, ki je deloma izdelan iz recikliranih materialov pod pobudo END PLASTIC WASTE.