NOVA DIŠAVNA IZKUŠNJA

Francoska modna hiša Louis Vuitton si je v svoji zgodovini vedno prizadevala ustvariti vrhunske kose, ki so trajni in se lahko prenašajo iz generacije v generacijo, bodisi kovčke ali torbice, šale ali pasove. Enako možnost pa želijo vrhunski rokodelski mojstri znamke ponuditi tudi parfumom Les Parfums Louis Vuitton, ki so prvič predstavljeni v povečani steklenici Ultimate iz kristala Baccarat, ki jo spremljata steklena kupola in osnova iz naravnega usnja. Tako kot kolekcija Objets Nomades, ki oživlja osupljive kose, ki so jih ustvarili najbolj priznani svetovni oblikovalci, tudi Ultimate Bottle ohranja dolgo tradicijo Vuittonovih ikoničnih kosov, navdahnjenih s potovanjem.

Osupljiva steklenička izpod rok oblikovalca Marca Newsona, strokovnjaka za preprostost, ostaja zvesta ikoničnemu dizajnu Les Parfums Louis Vuitton in zagotavlja absolutno izčiščenost. Ta razkošna kristalna steklenička Baccarat, predstavljena v svoji najredkejši obliki, bo na voljo za tri ikonične dišave Louis Vuitton, ki jih je ustvaril mojstrski parfumer Jacques Cavallier Belletrud: Rose des Vents, Matière Noire in L’Immensité.

Rose des Vents, izjemen trio vrtnic. Matière Noire, pravi vohalni kalejdoskop, ki meša laoški agar in pačuli. L’Immensité, koncentrat svežine, ki združuje prasket ingverja, ekstrahiranega z ogljikovim dioksidom, z grenkobo grenivke.

Veličastna steklenička Ultimate Bottle je v svojem bistvu zasnovana za občudovalce lepote, navdušence nad visoko parfumerijo in zbiratelje dišav ali redkih predmetov, saj je na voljo v omejeni izdaji 200 unikatnih, oštevilčenih in vgraviranih kosov. Kot umetniško delo je enolitrski parfum razstavljen v stekleni kupoli, ki poudarja vseprisotnega duha ikoničnih stvaritev hiše. S tem je steklenička pridobila na zbirateljski in razstavni vrednosti, saj lahko postane del številnih interierjev po vsem svetu.

Kaj pa sama izdelava? Zavedati se moramo namreč, da je nova steklenička kolekcije Les Parfums Louis Vuitton prevzela izjemne razsežnosti, čemur je bilo treba prilagoditi tudi izdelavo in znanje hiše združiti z najboljšimi svetovnimi obrtniki. Da bi v francoski hiši povečali ta izjemno zahteven ročno razvit dizajn, so se odgovorni obrnili na tovarno kristalov Baccarat, ki se ponaša z 250-letno zgodovino in neprimerljivim strokovnim znanjem. Mojstri steklarji so novo stekleničko razvili z uporabo najdragocenejših kristalov, pri čemer so se opirali na starodavne tehnike pihanja stekla. Črni kristalni pokrovček z ročno poslikanim zlatim emajliranim logotipom LV steklenici doda premijski pridih, kot pika na i pa sama steklenica veličastno leži na osnovi iz naravnega usnja z logotipom hiše, izdelani v delavnicah Louis Vuitton. To občutljivo elegantno usnje je prepoznano predvsem po edinstveni patini jantarne barve, ki potrjuje pristnost legendarnega materiala, ki je z leti postal eden od zaščitnih znakov Louis Vuittona.