NESKONČNA OČARLJIVOST ZVOKOV JAEGER-LECOULTRE

V Dongdaemun Design Plaza v Seulu se je v torek, 15. junija, v navzočnosti Kim Woo-Bin, prijateljice Maisona, odprla razstava Jaeger-LeCoultre Sound Maker.

Razstava Sound Maker obiskovalce potopi v ustvarjalno in kulturno vesolje Jaeger-LeCoultre, raziskuje edinstveno bogato dediščino zvonjenja ur La Grande Maison in se pokloni svojemu domu v Vallée de Joux.

Na razstavi najdemo kuratorski izbor najzgodnejših in zgodovinsko najpomembnejših zvončnih mojstrovin proizvajalca, skupaj z na desetine dokumentov in arhivskega gradiva, od katerih mnogi še nikoli niso bili predstavljeni javnosti. Medtem, ko si obiskovalci ogledujejo razstavo, uživajo v razvoju tako tehničnih spretnosti kot umetniškega izražanja, od žepnih ročnih ur do minutnih repetitorjev in Memovoxa, skupaj s posebnimi deli iz Atelier des Métiers Rares® (Delavnica redkih obrti).

V središču razstave je korejski prvenec instalacije “Sound Sculpture”, ki jo je od švicarskega sodobnega umetnika Zimouna naročil Jaeger-LeCoultre. V tem fascinantnem delu Zimoun povzema vesolje zvoka – znotraj proizvodnje in v naravnem svetu, ki jo obdaja in je tako neločljivo povezan z duhom Jaeger-LeCoultre.

Več informacij lahko najdete na KLIK.