NESKONČNA AZURNA MODRINA

Ko nanesemo elegantno dišavo Montabaco Verano na zapestje roke in pozorno proučimo svetlo azurno modro stekleničko s prehodom v dramatično zlato barvo v podnožju in srebrnem pokrovčku, se naše misli nenadoma prenesejo na čudovite plaže francoske Azurne obale, kjer naša čutila prevzemajo čudežni čari morja. Pravzaprav je lepota Montabaco Verana njegova vsestranskost in sposobnost, da v trenutku pričara vrsto čustev in razpoloženja.

Ključ do Ormonde Jayne Montabaco Verano je prvi stik s čutili. To je izjava, ki v dišavi vzbudi kreativen in inovativen vidik. To je tako abstraktno, vendar razumljivo. Nota grenivke je vključena z odliko, ta pa v mešanico prinese tako svežino kot poživljajočo kakovost – človek se takoj počuti pozitivno prebujenega. Ta dišava je prava ikona, resničen s soncem obsijan in zapeljiv vidik, ki združuje podobo naraščajočih valov vode, ki je tako prijetna v kombinaciji z absolutom pomaranče, bergamotko in iluzivnimi zračnimi notami.

Prevajanje vonjav v besede je v užitek, Ormonde Jayne Montabaco Verano pa veselje. Srčne note listov vijolice, magnolije in vrtnice prinašajo osvežilne in sproščene vibracije koktajl zabave v optimistični družbi najboljših prijateljev. Tu je treba posebej izpostaviti liste vijolice in brin, ki prinašata k dišavi sveže gozdno vzdušje z ostrino, ki jo ob vročih poletnih dneh preprosto obožujemo. Na drugi strani magnolija in kardamom zmehčata te note in zagotavljata subtilno mehkobo. Čajna nota za konec poudarja svežino Verana in še dodatno poveča vznemirljivost in energijo dišave.

Zdaj pa se osredotočimo na Montabaco 2012, dušo dišave, na kateri temelji Ormonde Jayne Montabaco Verano. Montabaco Verano in njegov originalni dvojnik sta povezana predvsem z uporabo kašmerana, tobačnih listov, ambre in semiša. Harmonija not, zlasti sandalovine, semiša in Iso E Super, našim ponuja mehko plesno melodijo, ki odzvanja v naših mislih.

Note – grenivka, bergamotka, zračna nota, absolut pomaranče, brin, žajbelj, kardamom, magnolija, vrtnica, vijolica, čajne note, kašmeran, list tobaka, Iso E Super, semiš, sandalovina, mah, tonka, ambra …