NERED IN ZMEDA: DOBRODOŠLI V NOVI RESNIČNOSTI.

Kjer se umetnost sreča z rokodelstvom, ni nič bolj »pozitivno« motečega in bolj fascinantnega kot novi Freak X Razzle Dazzle. Pri urarski hiši Ulysse Nardin so navdušeni nad predstavitvijo edinstvene različice svojega najbolje prodajanega modela Freak X, oplemenitenega z novim geometrijskim vzorcem: očarljivim dizajnom, ki ga navdihuje kamuflaža divjine in je široko vključen v dela sodobne umetnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ulysse Nardin (@ulyssenardinofficial)

Kolekcija Freak X je znana po notranjem gibanju vrtiljaka, ki se vrti okoli lastne osi brez tradicionalne številčnice ali kazalcev. Nahaja se nekje med vesoljem in Zemljo in je preprosto zunajzemeljski, njegovo gibanje in zasnova pa nasprotujeta vsem znanim smernicam urarstva. Model Freak X kot rečeno nima običajne številčnice, temveč okrasno pomično ploščo, ki vključuje minutni zobniški sklop, ki je popolnoma »razzle dazzle«.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ulysse Nardin (@ulyssenardinofficial)

Ura, omejena na 30 kosov, je na voljo v titanu s črnim ohišjem DLC in prav takšnim gumijastim usnjenim paščkom s šivi »point de bride« in ​​gumo ali belim usnjenim paščkom iz telečjega usnja z enakimi šivi. Ta čudovita živahna tapiserija poudarja razgibano vrtenje mehanizma, ki se, da označi čas, obrne vsakih 60 minut. V precepu med okrasom in tehničnim vmesnikom, med videnim in skritim, vas bo ta črno-beli vzorec hipnotiziral. Kombinacija treh različnih tehnik izdelave številčnic (elektroplatiranje, galvanska obdelava, laser) poskrbi, da končni učinek privlači, očara in navdušuje. To je prava optična iluzija na zapestju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ulysse Nardin (@ulyssenardinofficial)

Ohišje, veliko 43 mm, omogoča enostaven način branja in upravljanja časomera, ta čudovita ura pa vključuje krono za korekcijo časa, vendar nima kazalcev – osrednji most deluje kot minutna kazalka, eno od koles pa, kot omenjeno, označuje ure. Gibanje UN 230 je fuzija proizvodnih kalibrov UN 118 in Freak Vision UN 250.